petak, 5. februar 2016.  17:43h
Pročitano 3027 puta

Ministar Selaković pomaže Vršcu i “Vršačkim vinogradima”

Ministar Selaković u narednim danima lično će se založiti da Vršac dobije status grada, ali i da se spreči trenutno propadanje “Vršačkih vinograda”, koji su u stečaju, neorezani i zapušteni.

Malović, Selaković i Đorđević Malović, Selaković i Đorđević

Kako MOJKraj.ra saznaje, danas je u Beogradu na zajedničku inicijativu poverenika vršačkog odbora SNS Aleksandra Đorđevića i koordinatora za Južni Banat Branka Malovića, održan sastanak sa minstrom Nikolom Selakovićem na kome je bilo reči o dodeli statusa grada Vršcu. 

To je, inače, predviđeno predloženim Zakonom o izmenama i dopunama zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije, čije se usvajanje u republičkoj skupštini očekuje već polovinom ovog meseca. Govorilo se o velikom značaju i svim prednostima koje će Vršac imati nakon dobijanja statusa grada, ali i o trenutnim problemima u "Vršačkim vinogradima". Đorđević i Malović upoznali ministra Selakovića sa značajem i obimom problema "Vršačkih vinograda" i potrebom za urgentnom reakcijom kako bi se sačuvao privredni simbol Vršca, a što je neizvodljivo bez podrške državnog vrha. 

Ministar Selaković je na sastanku istakao da će ovaj problem predstavljati jedan od prioriteta Vlade Republike Srbije i najavio hitnu posetu Vršcu gde će se konstruktivno raditi na što efikasnijem rešavanju situacije u "Vršačkim vinogradima". Kao i da će veoma brzo biti organizovana rezidba vinograda kako bi se sprečilo njihovo propadanje i nastavi će se dalje aktivno staranje o njima do nalaženja trajnog rešenja i ponovnog uspostavljanja proizvodnje, saznaje MOJKraj.rs

Prema informacija sa današnjeg sastanka, ministar Selaković će posetu iskoristiti i za iznalaženje rešenja za oživljavanje proizvodnje u vršačkoj pivari koja ne radi već duži vremenski period, a poseduje veoma velike kapacitete i potencijale. Podsetimo, baš je Selaković pre nešto više od mesec dana prilikom posete Vršcu istakao da zaslužuje status grada.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00