petak, 5. februar 2016.  17:43h
Pročitano 2936 puta

Ministar Selaković pomaže Vršcu i “Vršačkim vinogradima”

Ministar Selaković u narednim danima lično će se založiti da Vršac dobije status grada, ali i da se spreči trenutno propadanje “Vršačkih vinograda”, koji su u stečaju, neorezani i zapušteni.

Malović, Selaković i Đorđević Malović, Selaković i Đorđević

Kako MOJKraj.ra saznaje, danas je u Beogradu na zajedničku inicijativu poverenika vršačkog odbora SNS Aleksandra Đorđevića i koordinatora za Južni Banat Branka Malovića, održan sastanak sa minstrom Nikolom Selakovićem na kome je bilo reči o dodeli statusa grada Vršcu. 

To je, inače, predviđeno predloženim Zakonom o izmenama i dopunama zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije, čije se usvajanje u republičkoj skupštini očekuje već polovinom ovog meseca. Govorilo se o velikom značaju i svim prednostima koje će Vršac imati nakon dobijanja statusa grada, ali i o trenutnim problemima u "Vršačkim vinogradima". Đorđević i Malović upoznali ministra Selakovića sa značajem i obimom problema "Vršačkih vinograda" i potrebom za urgentnom reakcijom kako bi se sačuvao privredni simbol Vršca, a što je neizvodljivo bez podrške državnog vrha. 

Ministar Selaković je na sastanku istakao da će ovaj problem predstavljati jedan od prioriteta Vlade Republike Srbije i najavio hitnu posetu Vršcu gde će se konstruktivno raditi na što efikasnijem rešavanju situacije u "Vršačkim vinogradima". Kao i da će veoma brzo biti organizovana rezidba vinograda kako bi se sprečilo njihovo propadanje i nastavi će se dalje aktivno staranje o njima do nalaženja trajnog rešenja i ponovnog uspostavljanja proizvodnje, saznaje MOJKraj.rs

Prema informacija sa današnjeg sastanka, ministar Selaković će posetu iskoristiti i za iznalaženje rešenja za oživljavanje proizvodnje u vršačkoj pivari koja ne radi već duži vremenski period, a poseduje veoma velike kapacitete i potencijale. Podsetimo, baš je Selaković pre nešto više od mesec dana prilikom posete Vršcu istakao da zaslužuje status grada.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE

Komentari  

0 #1 Tomić Stojan 07-02-2016 11:04
Dali ima neki visoki funkcioner da pomogne Pančevu kada je u pitanju rešavanje problema zagađenja NADELA .Sadašnje ponašanje kako građana tako i nadležnih najblaže rečeno je sramota.Možda grešimo ali nam se čini da jedino udruženje građana za zaštitu Nadela pokušava nešto učiniti .Ukoliko ima neko da je rad pomoći apelujemo za pomoć .
Odgovori
0 #2 Tomić Stojan 07-02-2016 11:11
Da me neko nebih pogrešno razumeo pozdravljamo svaku aktivnost za pomoć Vršcu .I ponovo molimo sve dobronamerne lude zainteresovane za zaštitu životne sredine da se jave udruženju za nadel Pančevo pa možda zajedno nešto učinimo. Poštovanje i pozdrav svima.
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00