utorak, 1. mart 2016.  00:24h
Pročitano 1444 puta

Održani "Dani mladih vina" u Gudurici

Proteklog vikenda u Gudurici su po četvrti put održani tradicionalni "Dani mladih vina", koje organizuje udruženje vinara "Vinsko selo"

Guduricu su posetili ambasadori Palestine, Maroka, Tunisa i državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije Zoran Rajić, a program je počeo nastupom folklora u Domu kulture pred oko 200 okupljenih ljubitelja ovog prelepog napitka od grožđa.

Neki podrumi bili zatvoreni

Iako je bilo najavljeno da će svi podrumi u Gudurici biti otvoreni za degustacije vina od 11 do 17 časova, mi smo naišli i na neke zatvorene.

Vršačka regija ubraja se u najstariji vinogradarski kraj, koji je prepoznatljiv i po proizvodnji vina, ali i kao destinacija koja ima predispozicije da postane lider i razvije vinski turizam kao specifičan oblik turizma - kažu u Turističkoj organizaciji opštine Vršac. 

dani mladih vina 2

Gudurica, kao vinsko selo koje ima tradiciju proizvodnje vina, organizuje niz manifestacija radi boljeg pozicioniranja na tržištu vina. Jedna u nizu je i FESTIVAL “DANI MLADIH VINA” koji Udruženje vinara “VINSKO SELO” ove godine održan po četvrti put.

Ovu manifestaciju podržali su Opština  Vršac, MZ Gudurica i Turistička organizacija opštine Vršac. 

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00