sreda, 25. maj 2016.  10:29h
Pročitano 1242 puta

NIS započinje geofizička ispitivanja na području Vršca

 

U sklopu istraživanja nafte i gasa, kompanija NIS započinje geofizička istraživanja na području grada Vršca i opštine Alibunar prema projektu "3D seizmika Južni Banat".

Istraživanja će početi krajem juna, dok se završetak radova planira za kraj septembra. Kompanija poseduje sve neophodne dozvole i saglasnosti nadležnih državnih organa za ove radove, koje će izvoditi Seizmički servisi NIS-a. 

Vlasnici i korisnici parcela koji su na liniji radova su obavešteni o planiranim istraživanjima i ukoliko su saglasni, potpisali su dokument koji omogućava prolazak kroz njihov posed. Prema dinamici radova, u mesnim zajednicama na čijoj teritoriji se obavljaju ispitivanja biće otvoreni informativni punktovi, svakog radnog dana od 8 do 14 časova. Tu građani mogu da se dodatno informišu, da dostave sugestije ili eventualne primedbe. Sve zahteve građana vezane za istražne aktivnosti, NIS će kao odgovorna kompanija pažljivo razmotriti sa predstavnicima lokalne zajednice. Predstavnici NIS-a će se maksimalno truditi da u toku izvođenja radova ne remete svakodnevni život i rad građana. 

Na području Vršca radovi će se izvoditi u mesnim zajednicama Uljma i Vlajkovac, a na području Alibunara u mesnim zajednicama Seleuš, Banatski Karlovac, Alibunar, Lokve, Nikolinci i Vladimirovac. Projektovana 3D seizmička ispitivanja predstavljaju osnovnu metodu istraživanja nafte i gasa i imaju za cilj pronalaženje novih ležišta nafte i gasa.

NIS je uveren da će uz pomoć građana i lokalne samouprave uspešno realizovati ovaj projekat koji će biti od opšte koristi kako za kompaniju, tako i za širu društvenu zajednicu. Kompanija se zahvaljuje svim učesnicima u realizaciji ovog strateški važnog projekta.

 

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00