subota, 18. februar 2017.  16:58h
Pročitano 3428 puta

Potpisan ugovor: Svislajon vlasnik Vršačkih vinograda

Kompanija Svislajon iz Beograda je saopštila da je juče potpisala ugovor o kupovini Vršačkih vinograda u stečaju i isplatila izliciranu cenu od 575 miliona dinara.

"Od danas (17.02.2017.) Vršački vinogradi nisu u stečaju. Dobili su vlasnika, odnosno domaćina koji će odmah pokrenuti programe razvoja vršačkog vinogradarstva", navodi se u saopštanju. 

Istaknuto je da će proces obnove Vršačkih vinograda i vršačkih podruma trajati tri godine, čime će Vršački vinogradi postati "vodeći u proizvodnji čuvenih vršačkih vina u celoj regiji".

"Otvorena su vrata zapošljavanja za poštene, savesne i vredne, kako radnike tako i stručnjake, koji će se odmah uključiti u razvojne programe Vršačkih vinograda", najavila je kompanija Svislajon koja je deo koncerna Svislajon Takovo u vlasništvu Rodoljuba Draškovića.

Početna cena na licitaciji za Vršačke vinograde bila je 480 miliona dinara, što je polovina procenjene vrednosti tog kombinata. Prodaja Vršačkih vinograda je pokupašavana tri puta, putem tendera.

Na poslednjem tenderu 2013. godine to preduzeće je prodato jedinom ponuđaču, kineskoj kompaniji Guan nan koja je ponudila 5,3 miliona evra, ali je Ministarstvo privrede posle obavljenog nadzora poništilo privatizaciju.

Autor:  Beta
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00