utorak, 28. mart 2017.  14:08h

PRADA dolazi u Vršac?

Kako nezvanično saznaje portal juznibanat.rs Patricio Berteli, suprug Miučie Prade, vlasnice čuvenog modnog brenda, danas će boraviti u Vršcu.

Berteli prvo sleće privatnim avionom u Beograd, a zatim helikopterom ide u Vršac gde će da obiđe fabriku „Progetti“ koja je u vlasništvu Romana Rosija, a koja sarađuje sa kompanijom "Prada".

Prema saznanjima portala Južni Banat, Berteli dolazi kako bi razgovarao o unapređenju saradnje, ali i mogućnostima ulaganja u Vršcu.

Patrizio Berteli, uz suprugu Miuči Pradu, je vrlo uticajan u svetu modne industrije. Dok njegova supruga obavlja funkciju kreativnog direktora Prade, on je svojom umešnošću stekao epitet poslovnog genija kompanije.

Ovu italijansku modnu kuću osnovao je Mario Prada 1913. godine. Kompaniju je nasledila njegova unuka Miučia koja je Pradu lansirala u sam vrh svetske mode. Zajedno sa suprugom Patriciom, od modne kuće koja je radila galanteriju stvorila je modnu imperiju koja danas predstavlja sinonim za luksuz.

O kakvom autoritetu u svetu mode je reč možda najbolje oslikavaju reči urednice Voga Ane Vintur, koja je za Miuči Pradu rekla da je ona jedini razlog zašto svi dolaze na nedelju mode u Milano.

Konglomerat Prada u svom sastavu ima linije Prada, Miu Miu, Fendi, Helmut Lang i druge.

Inače kompaniju Progetti koju će danas obići Patrizio Bertelli osnovali su 2001. godine braća Romano i Enrike Rossi, koji su već dugi niz godina prisutni u industriji obuće. U vlasništvu firme su pogoni u Somboru, Vladimircima i Vršcu. Zapošljavaju blizu 1000 radnika. Progetti je veliki srpski izvoznik gornjih lica i gotove obuće.

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00