petak, 6. februar 2015.  12:28h
Pročitano 3109 puta

Potpisan ugovor, Biznis inkubator u Vršcu dobija put

Predsednik Opštine Vršac Čedomir Živković i izvršni direktor AD “Vojvodina put - Pančevo” Živorad Mirković, u ime najpovoljnijeg ponuđača po sprovedenom javnom tenderu, potpisali su u Gradskoj kući Ugovor za uređenje terena i izgradnju puta u okolini Biznis inkubator centra u Vršcu. Vrednost Ugovora je 144.214,22 evra, a rok za radove je 75 dana.


Predsednik Opštine Vršac Čedomir Živković rekao je da je glavni cilj proizvesti uspešne firme, koje će, kada napuste program, biti finansijski održive i samostalne.

- Realizacija ovog projekta pomoći će potencijalnim preduzetnicima da započnu i vode svoje poslovanje i ostvare održivost svojih preduzeća. Realan efekat videće se kada se u Biznis inkubator usele preduzetnici i mala preduzeća, kojima će biti obezbeđeni svi uslovi za dobro poslovanje. Direktan benefit su nova radna mesta i stvaranje uslova za razvoj malih preduzeća i preduzetnika, kao osnove privrednog razvoja i siguran put ka podizanju životnog standard, rekao je Živković.

Izvršni direktor AD “Vojvodina put - Pančevo” Živorad Mirković rekao je da će, iako je rok kratak za aktuelne vremenske uslove, kvalitetno i na vreme da završiti ugovoreni posao.

Tender je raspisan 27. novembra 2014. godine. Rok za dostavljanje ponuda bio je 29. januar 2015. u 10 časova po lokalnom vremenu. Tim projekta „Podrška malim i srednjim preduzećima razvojem infrastrukture elektronskog poslovanja u Županiji Timiš i susednom srpskom okrugu“ je 17. decembra organizovao obavezni informacioni sastanak i obilazak gradilišta sa zainteresovanim izvođačima radova. Prisustvovale su kompanije “FormaPharm Engineering Group” doo Vršac i AD “Vojvodina put - Pančevo”.

Projekat vredan 1.791.152 evra

Opština Vršac i ADETIM iz Temišvara (Agentia de Dezvoltare Economico-Sociala Timis), sprovode projekat „Podrška malim i srednjim preduzećima razvojem infrastrukture elektronskog poslovanja u Županiji Timiš i susednom srpskom okrugu“.

Čedomir Živković predsednik opštine Vršac i Sergiu Balaša direktor agencije ADETIM (Agentia de Dezvoltare Economico-Sociala Timis), 26. aprila 2013. godine, potpisali su ugovor o sprovođenju projekta „Podrška malim i srednjim preduzećima razvojem infrastrukture elektronskog poslovanja u Županiji Timiš i susednom srpskom okrugu“.

Ugovor je potpisan u prostorijama Zajedničkog tehničkog sekretarijata u okviru Regionalne kancelarije za prekograničnu saradnju Rumunija - Republika Srbija u Temišvaru.

Projekat se sprovodi u okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija - Srbija. Vredan je 1.791.152 evra. Učešće Opštine Vršac je 107.827,30 evra. Traje godinu i po dana.

Autor:  V.V.
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00