petak, 20. februar 2015.  11:08h
Pročitano 907 puta

Izložba na vršačkoj železničkoj stanici

Celodnevna manifestacija posvećena železničkim dostignućima i razvojnim programima u Južnom Banatu, koju organizuju Ljubitelji železnice – Vojvođansko društvo za železnicu, ogranak u Vršcu, održaće se danas u u železničkoj stanici Vršac, sa početkom u 13.30 sati. 

Delegaciju „Železnica Srbije“ predvodiće izvršni direktor za infrastrukturu i prevoz Nenad Kecman, a čitava manifestacije osmišljena je povodom godišnje skupštine ovog udruženja, čiji je predsednik vršačke podružnice Radovan Lekić, glavni koordinator u sektoru za prevoz putnika srpskih železnica.

Programom je u 13.30 sati predviđen u železničkoj stanici Vršac doček redovnog putničkog voza, koji saobraća iz železničke stanice Beograd Dunav stanica, a kojim će osim putnika stići i mnogobrojni gosti i učesnici ove manifestacije.

Biće to prilika i da poslovodstvo srpskih železnica predstavi rezultate koji su u protekle tri godine postignuti uvođenjem u redovan saobraćaj nove dizel-motorne garniture ruske proizvodnje na relaciji Beograd Dunav stanica – Vršac.

U železničkoj stanici Vršac biće postavljena i dva automobilas marke Volga, prilagođeni za saobraćaj po šinama, a zvanično će biti zatvorena i izložba umetničkih postera posvećenih rusko- srpkoj saradnji,čiji je autor železničar i umetnik iz Vršca Zoran Turkan, koju je u proteklih tri i po meseca posetilo preko 10 hiljada posetilaca.

U isto vreme, sa početkom u 13.30 sati, u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Vršcu, učenici drugog razreda izvešće predstavu pod nazivom „Voz je kuća putujuća“, čiji je autor sekretar vršačkog udruženja ljubitelja železnice Miodrag Đukić. Predstava je prilagođena mališanima, a cilj je da decu približi železnicu i upozna je sa njom.

U velikoj sali Opštine Vršac, istoga dana u 15.00 sati, održaće se godišnja Skupština ljubitelja železnice Grada Vršca. Tom prilikom, biće predstavljen Elaborat o turističkim prugama Banata, a vezan je za prugu staru 161. Godinu Oravica.Bzijaš-Vršac.

Tom prilikom, za predstojeću letnju sezonu biće najavljeni i „kupački vozovi“ do Bele Crkve.

„Železnice Srbije“ i Ljubitelji železnice iz Vršca ovakvom celodnevnom manifestacijom žele da promovišu razvojne perspektive i projekte železničkog saobraćaja u Južnom Banatu.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00