utorak, 3. mart 2015.  23:32h
Pročitano 1430 puta

Vršački sindikalci žale se šefu delegacije Evropske unije u Srbiji

Članovi sindikata “Nezavisnost” Vršačkih Vinograda uputili su nedavno pismo Majklu Devenportu, šefu delegacije Evropske unije u Srbiji, u kome su se požalili na rad institucija u Srbiji, ali i medija, koji kako kažu, u poslednje vreme ignorišu njihova oglašavanja.

- Želeli smo, pre svega, da delegaciju Evropske unije upoznamo sa našom dugogodišnjom borbom za očuvanje "Vršačkih vinograda", ali i sa institucijama koje nas očigledno u tome sprečavaju, kaže Jon Popov, predsednika sindikata Vršačkih vinograda “Nezavisnost”.

Osim toga, Popov objašnjava da su prinuđeni i na kritiku odnosa medija prema njima.

- U devet godina borbe protiv privatizacije i poništavanja dve pljačkaške privatizacije, gde su nas mediji pratili i objavljivali naša saopštenja za javnost, i samim tim pomogla u sprečavanju uništavanja "Vršačkih vinograda", sada pojedini rade potpuno obrnuto. Naša saopštenja za javnost se selektivno objavljuju i na taj način se stvara pogrešna slika o situaciji u "Vršačkim vinogradima", objašnjava Popov.

On zatim dodaje i da je Sindikat "Nezavisnost" sačinio akcioni plan kako "Vršački vinogradi" mogu najbrže da izađu iz postojeće situacije.

- Plan smo dostavili lokalnoj samoupravi, Republičkim ministarstvima za privredu, poljoprivredu, čak i premijeru Aleksandru Vučiću. Međutim, odgovore još nismo dobili. Osim toga, krivične prijave protiv bivših vlasnika i zaposlenih, koja se sumnjiče za razna krivična dela, od 2011. godine nisu dobila sudski epilog, ističe Popov i objašnjava kako su Devenportu poslali sve dopise koji su upućeni raznim institucijama, a da su tek od pojedinih dobili odgovore.

Autor:  V.V.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00