sreda, 18. mart 2015.  00:45h
Pročitano 1294 puta

Evo zbog čega vas na Facebooku neće prihvatiti rođaci iz dijaspore

Izdvajanje Messengera iz Facebooka mnogim je korisnicima bila loša ideja, no izgleda kako je Facebook to uradio zbog mogućnosti slanja novca u aplikaciji

Nakon što je i zvanično WhatsApp postao njihov, Facebook očito planira nastaviti širenje poslovanja (nedavno su najavili interes u zdravstvu), a sada planiraju predstaviti i mogućnost mobilnog plaćanja i slanja novca unutar Messengera, aplikacije za slanje poruka.

iOS developer Andrew Aude objavio je fotografije koje pokazuju kako korisnik može dodati karticu uz svoj račun i kroz poruke poslati novac, a kako se čini, transfer novca treba se potvrditi PIN-om.

U poruci na Twitteru napisao je kako se čini da ćemo novac moći pridružiti u porukama baš kao sliku ili dijeljenje lokacije. Bankovni račun neće izgledat ni trebati povezivati.

facebook placanje

Mobilno plaćanje je već dugo u izradi, a kompanija je transfer novca još spominjala 2010. godine, no uz suradnju vanjskih developera, piše Independent.

Članovi naše redakcije, proveravajući ovu vest, pomislili su da bi ova mogućnost mogla da izazove masovno unfrendovanje od strane rođaka iz dijaspore :) 

5 do 10 milijardi dolara teško tržište

Facebook je ove godine tražio odobrenje evropskih regulatora da nude financijske usluge. Slično su odobrenje, za određene vrste novca, dobili u SAD-u, što im omogućuje plaćanje unutar aplikacija poput Farmvillea ili Candy Crush Sage. Guardian piše kako je globalno tržište digitalnog transfera novca vrijedno između 5 i 10 milijardi dolara, pa je, uzimajući to u obzir, razumljiv interes i da se Facebook ovde uključi.

Not necessarily the best design to keep credit card details in Objective-C objects in resident memory. But meh. pic.twitter.com/aIUpovBkB1
— Jonathan Zdziarski (@JZdziarski) September 9, 2014

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00