petak, 24. april 2015.  13:42h
Pročitano 1021 puta

Hemofarm nagrađen za bezbednost i zdravlje na radu

Hemofarm je dobio prvu nagradu u okviru posebnog priznanja „28 april“ za predanost vrednostima bezbednosti i zdravlja na radu i širenju kulture prevencije. Kao odgovornoj kompaniji sa velikim brojem zaposlenih, ovo je značajna potvrda poštovanja svih svetskih standarda i kontinuiranoj brizi o zdravlju i bezbednosti radnika u zahtevnoj farmaceutskoj industriji.

Na svečanosti u Domu Vojske Srbije koju je otvorio ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Aleksandar Vulin, Uprava za bezbednost i zaštitu na radu dodelila je priznanja pravnim licima, preduzetnicima i pojedincima povodom 28. aprila – Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu.

Nagradu je u ime Hemofarma primio Milan Smoljanović, direktor Sektora opštih poslova koji je istakao da je u toj kompaniji, iako proizvodi delikatne i zahtevne proizvode broj povreda na radu minimalan.

Zaštita od povreda i profesionalnih oboljenja, u Hemofarmu nije samo određena zakonskim odredbama već je fokusirana na brigu o svakom zaposlenom pojedinačno. Naše zaposlene vidimo kao naš najveći resurs i trudimo se da im obezbedimo maksimalne uslove za rad u pogledu bezbednosti, ali i motivacije za dobre rezultate, rekao je Smoljanović.

Smoljanović napominje da se kao povreden na radu u Hemofarmu smatraju i najčešće povrede prilikom dolaska ili odlaska sa posla i da u kompaniji nema nijednog zaposlenog sa nekim od profesionalnih oboljenja.

Hemofarm zapošljava 2560 radnika na više proizvodnih lokacija u Vršcu, Šapcu, Podgorici, Banja Luci i Beogradu. U svakom segmentu rada Hemofarm primenjuje sve svetske standarde zaštite životne sredine i upravljanja zaštitom zdravlja i bezbednosti na radu, a najviši nivo bezbednosti potvrđen je i kroz uvođenje standarda OHSAS 18001.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00