ponedeljak, 11. maj 2015.  12:08h
Pročitano 2723 puta

Radna mesta koja vas očekuju na sajmu zapošljavanja u Vršcu

Nataša Vulić, direktorka vršačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, najavila je Sajam zapošljavanja koji će se održati u utorak 12. maja u velikoj sali Hotela Srbija sa početkom od 11 časova.

Na sajmu će se predstaviti 29 poslodavaca sa ukupno iskazanom potrebom za 331 radnim mestom. Zanimanja koja se traže su diplomirani tehnolozi, farmaceuti, mašinski inženjeri, tehničari hemijske struke, elektro i mašinske struke, bravari, mesari, komercijalisti, kuvari, konobari i drugi. Sajam je otvorenog tipa, što znači da mogu da prisustvuju ne samo nezaposlena lica, već i zaposleni koji žele promenu radnog mesta. Sajam se pokazao kao efikasna mera da nezaposleno lice nađe posao, po statistici svako treće lice na sajmu nađe zaposlenje. Efekti sajma se prate 6 meseci od održavanja gde imamo podatak da je od prethodnog sajma posao pronašlo 215 lica - kaže Nataša Vulić, direktorka vršačke filijiale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Poziv nezaposlenima

Pozivaju se sva nezaposlena lica i ona koja traže promenu zaposlenja da dođu u utorak, 12. maja od 11 časova u veliku salu Hotela Srbija, da ponesu svoj CV, a ukoliko ga nemaju da se obrate saradnicima iz službe za zapošljavanje koji će im dati obrazac za prijavu da ga popune.

Na evidenciji vršačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje nalazi ukupno 11.495 nezaposlenih lica, od čega je 6.406 lica sa prebivalištem na teritoriji opštine Vršac, 3.529 sa teritorije opštine Bela Crkva i 1.560 sa teritorije opštine Plandište.

Član opštinskog veća za privredu Vesna Brankov, najavila je učešće poslodavaca iz biznis inkubatora na ovogodišnjem sajmu zapošljavanja.

Kao i do sada Lokalna samouprava opštine Vršac uzeće učešće u ovogodišnjem sajmu zapošljavanja. Mi smo nedavno otvorili biznis inkubator centar u koji je useljeno šest novih mladih preduzeća koja će se na ovom sajmu predstaviti nezaposlenim licima. Trenutna potreba za novim radnim mestima u biznis inkubator centru je 30 radnih mesta.

 

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00