nedelja, 31. maj 2015.  12:16h
Pročitano 1250 puta

Otvoren novi pogon u Hemofarmu

Novim fabričkim pogonom za proizvodnju ampula vrednim 4,37 miliona evra, srpski i regionalni farmaceutski lider Hemofarm, proslavio je pet i po decenija uspešnog poslovanja. U novom pogonu, u fabrici u Vršcu, radiće 50 ljudi.

Ceo proces proizvodnje, od pripreme rastvora, punjenja ampula do pakovanja odvijaće se u prostoru od 600 m2. . Očekivan obim proizvodnje u ovoj godini je 25 miliona ampula, a za narednu godinu plan je 60 miliona. Proizvodi će se izvoziti u Rusiju, EU, potom Irak, Libiju, zemlje Zapadnog Balkana ali pre svega se proizvodi za Srbiju.

Ovo što ste videli ovde rezultat je posvećenog rada naših zaposlenih koji su sa puno motivacije i elana radili na pripremi novog dela proizvodnje. STADA je od 2006. u Hemofarm uložila više od 150 miliona evra, a ove godine planiramo dodatna 22 miliona. Današnji dan je izmedju ostalog i jedan od primera partnerskog odnosa države i privrede. Važno je reći da su država i privreda na neki način prirodni saveznici i da im je cilj praktično isti – dobrobit društva. Verujemo u viziju Vlade Srbije, imamo jasnu strategiju, ali verujemo da se do nje dolazi malim koracima, rekao je prilikom obilaska pogona generalni direktor Hemofarma Ronald Seeliger.

Povodom jubileja Hemofarma novi pogon ampula obišao je premijer Vlade Srbije Aleksandar Vučić u pratnji ambasadora Nemačke u Srbiji Hajnca Vilhelma. U delegaciji su bili i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar privrede Željko Sertić I predsednik PKS-a Marko Čadež.

Za Hemofarm, u godini jubileja, najveći izazov će biti da obori sopstveni rekord proizvodnje iz 2014. - 4 milijarde tableta i kapsula i 200 miliona pakovanja. Ova kompanija je već duži niz godina najveći izvoznik lekova i jedan od najvećih izvoznika iz zemlje. Kvalitetne, efikasne, bezbedne a dostupne farmaceutske proizvode izvozi u 38 zemalja sveta. Od 2006. članica je nemačke STADA Grupe. Zaslugom više od 2500 zaposlenih, Hemofarm je u prvoj polovini ove godine dobio tri značajna priznanja: glavnu nacionalnu nagradu VIRTUS za korporativnu filantropiju, priznanje Top Serbian Brands i specijalno priznanje za Bezbednost i zdravlje na radu Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja. Hemofarm je ove godine ušao u istoriju kao prva kompanija u Srbiji kojoj je Uprava carina odobrila status Ovlašćenog privrednog subjekta (OPS).

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00