ponedeljak, 8. jun 2015.  12:50h
Pročitano 684 puta

Vršački vinogradi traže zaštitu poverilaca

Predstavnici sindikata i akcionara u Vršačkim vinogradima traže da se ovo preduzeće vrati u grupu firmi koje su pod zaštitom poverilaca.

Stečaj ostavlja bez posla 250 radnima Vršačkih vinograda Stečaj ostavlja bez posla 250 radnima Vršačkih vinograda V.V.

U zajedničkom saopštenju se predlaže da Skupština opštine Vršac usvoji zaključak kojim će Ministarstvu privrede predložiti da se AD "Vršački vinogradi" vrate u grupu preduzeća pod zaštitom od prinudne naplate potraživanja.

Navode da je ovom preduzeću u većinskom državnom vlasništvu ukinuta zaštita države od prinudne naplate poverilaca, a da je kao posledica toga, usled loše zakonske regulative, pokrenut prethodni stečajni postupak u ovom društvu.

Sindikat i Udruženje akcionara AD „Vršački vinogradi“ su, kako je navedeno, podneli nadležnim organima plan poslovne reorganizacije, samo društvo je podnelo tražene podatke i plan Ministarstvu privrede, a tražena je i zaštita od nezakonitih potraživanja, nastalih, kako se navodi u saopštenju, kriminalnim aktivnostima.

Stavljanjem Vršačkih vinograda pod zaštitom od prinudne naplate omogućiće se realizacija poslovnog plana reorganizacije društva i isplata svih dugova koji nisu rezultat nezakonitosti, kriminalnih aktivnosti i nesavesnog poslovanja, istkanuto je.

U suprotnom slučaju, otvaranjem stečaja nad preduzećem, doći će, kako tvrde, do prekida sada uspešnog poslovanja i proizvodnje, propasti zasada, otuđenja imovine, ostavljanja bez posla 250 radnika, uz gubitak potencijalnih još približno 300 novih radnih mesta, koja bi se pojavila sprovođenjem plana poslovne reorganizacije.

Autor:  Tanjug
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00