sreda, 25. novembar 2015.  18:26h
Pročitano 1664 puta

Javni poziv za pripravnike

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javni poziv za realizaciju programa pripravnika, koji podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenih za samostalan rad u struci i polaganje pripravničkog ili stručnog ispita, uz zasnivanje radnog odnosa.

Direktorka vršačke filijale Nataša Vulić Direktorka vršačke filijale Nataša Vulić

Program pripravnika, sprovodi se u okviru projekta “Pomoć teže zapošljivim grupama” koji se finansira sredstvima Evropske unije. Na taj način, Evropska unija pomaže unapređenju politike zapošljavanja i smanjenju nezaposlenosti u Srbiji. 

U okviru programa pripravnika 450 nezaposlenih sa evidencije NSZ, iz ruralnih područja sa teritorije čitave Srbije, moći će da završe pripravnički staž i polažu stručni ispit. 

Javni poziv za učešće u programu pripravnika raspisan je za poslodavce iz privatnog sektora, iz ruralnih područja, kojima će NSZ refundirati sredstva za troškove dela zarade sa pripadajućim porezom i doprinosima za obavezno socijalno osiguranje lica uključenih u program. U zavisnosti od obrazovanja pripravnika program može trajati 6 meseci, za one sa diplomom srednje škole, 9 meseci za pripravnike sa višim ili visokim trogodišnjim obrazovanjem ili 12 meseci za pripravnike sa najmanje četvorogodišnjim visokim obrazovanjem.

U programu pripravnika mogu učestvovati samo nezaposleni koji su upisani i evidenciju Nacionalne službe u ruralnom području. 

Zahtev za učešće u programu, podnosi se filijali NSZ, prema mestu rada pripravnika, neposredno ili putem pošte, na propisanom obrascu, koji se može dobiti u svakoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe ili preuzeti sa sajta www.nsz.gov.rs.

Informacije o programu pripravnika mogu se dobiti u svakoj filijali Nacionalne službe, preko Pozivnog centra NSZ na telefon: 0800-300-301 ili na sajtu www.nsz.gov.rs. Javni poziv je otvoren od 3 novembra 2015. do utroška sredstava izdvojenih za ovu namenu , a najkasnije do 20.09.2016.godine.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00