sreda, 2. jul 2014.  02:00h
Pročitano 1818 puta

Nemačka kompanija potpisala kolektivne ugovore sa sindikatima

Kolektivni ugovor sa predstavnicima sindikata potpisan je juče u fabrici nemačke kompanije Fresenius Medical Care u Vršcu. Ugovor koji reguliše prava i uslove rada zaposlenih, njihove obaveze, kao i obaveze poslodavca, doprineće jačanju ekonomske i socijalne sigurnosti zaposlenih, i važiće naredne tri godine.

- Ugovor je potpisan na obostranu korist i u pravo vreme, s obzirom da nas ove godine očekuje važna prekretnica – selimo se u novu fabriku, proširujemo kapacitete i zapošljavamo nove ljude, izjavio je Rajko Hrvačević, generalni direktor kompanije Fresenius Medical Care Srbija.

Kolektivni ugovor, između ostalog, određuje uslove plate, godišnjih odmora, bonusa, otpremnina, kao i dodatnog osiguranja u slučaju ozbiljne bolesti i hirurških intervencija.

Podsećamo, Fesenius Medical Care gradi novu fabriku u Vršcu u vrednosti od preko 16 miliona evra. Prema dugoročnim planovima fabrike, broj zaposlenih bi trebalo da dostigne 1.150. Radeći punim kapacitetom, nova fabrika bi trebalo da proizvede venske katetere za 150.000 dijaliznih pacijenata. Početak rada nove fabrike planiran je za sredinu novembra 2014. godine.

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00