sreda, 10. februar 2016.  14:04h
Pročitano 2864 puta

Kinezi u Vršcu zbog "Vinograda"

Predstavnici jedne kineske kompanije juče su posetili Vršac, gde su najpre razgovarali sa predstavnicima lokalne samouprave, a potom obišli i “Vršačke vinograde”, koji su predmet njihovog interesovanja, saznaje MOJKraj.rs

Kako MOJKraj.rs saznaje, Vršac je posetila Linda Wonk, direktorka kompanije “Yihai”, koja je zainteresovana za ulaganje u posrnulog vinskog giganta i simbol grada pod Kulom.

Nakon nedavne posete ministra Selakovića i obećanja da će se pomoći “Vinogradima”, koji su u stečaju, među prvima su stigli predstavnici kineske kompanije. Oni su u Vršac došli u pratnji južnobanatski poverenika SNS-a Branka Malovića i Darka Jovanovića, a primili su ih predsednik Čedomir Živković i pomoćnik predsednika opštine Aleksandar Đorđević, nakon čega su posetili “Vršačke vinograde”. 

Kako saznajemo, mogući investitori su zadovoljni napustili grad pod Kulom. Ovu vest nam je potvrdio i pomoćnik predsednika opštine i poverenik vršačkog SNS Aleksandar Đorđević.

Tačno je da su mogući investitori posetili “Vinograde” i da su došli zajedno sa poverenicima SNS za Južni Banat. Jesu zadovoljni onim što su videli, ali o rezultatima znaće se tek narednih dana, kaže Đorđević za Vršac MOJKraj.rs

"Vinogradi" u stečaju i bez radnika

"Vršački vinogradi" u stečaju se nalazi od 23. novembra prošle godine, a nemaju zaposlene radnike još od avgusta, kada je pančevački sud pokrenuo predstečajni postupak, a svih 240 radnika prihvatilo socijalni program, koji je obezbedila država. 

Na više od hiljadu hektara plantaža vinove loze u rodu, koje su obrađivali "Vršački vinogradi", još uvek nije počelo neophodno orezivanje, a prilikom nedavne posete Vršcu ministar Selaković je najavio pomoć države ovom vinskom gigantu, o čemu možete čitati OVDE.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00