ponedeljak, 11. april 2016.  20:27h
Pročitano 3659 puta

Kod Vrščana zaplenjeno gotovo 70.000 cigareta

Carinici su na Vatinu u saradnji sa policijom sprečili dva pokušaja šverca i zaplenili gotovo 70.000 cigareta.

Zaplenjene cigarete na graničnom prelazu Vatin Zaplenjene cigarete na graničnom prelazu Vatin Uprava carine

Prvi slučaj se dogodio pre tri dana, kada su se za izlaznu kontrolu prijavila dvojica Vrščana, otac i sin, koji su ka Rumuniji putovali „Mazdom 6“ vršačke registracije. Pri susretu sa carinicima, putnici su rekli da nemaju ništa da prijave za kontrolu. Međutim, po izvršenoj detaljnoj kontroli, iz takozvanih bunkera, specijalno prepravljenih za šverc, izvađeno je gotovo 42.000 cigareta marke „Ashima“, bez akciznih markica. Carinici su do cigareta došli demontažom branika i pragova automobila, kojima je bio „maskiran“ prostor za skrivanje cigareta, saopštili su iz Uprava carina Republike Srbije.

carina cigare

Dan kasnije se desio gotovo identičan slučaj. Dvojica Vrščana koji su ka Rumuniji putovali „Fiat puntom“ vršačke registracije su takođe carinicima rekli da nemaju ništa da prijave za kontrolu, a onda se prilikom detaljnog pregleda ispostavilo da i njihov automobil ima tajne pregrade namenjene za šverc. Iz bunkera iza prednjih i zadnjih branika i pragova vozila izvađeno je nešto manje od 28.000 cigareta „Ashima“, bez akciznih markica.

Kada su vozila, kao u prethodno pomenutim situacijama, prepravljana za potrebe šverca, pored neprijavnjene robe i ona su predmet zaplene.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00