utorak, 19. april 2016.  10:51h
Pročitano 3173 puta

Uhapšen Ljubisav Šljivić i još tri osobe

Kako nezvanično saznajemo policija je jutros u Vršcu uhapsila nekoliko osoba, među kojima i prvog čoveka vršačkog SPS i direktora Javnog komunalnog preduzeća “Drugi oktobar” Ljubisava Šljivića.

Prema nezvaničnim informacijama Šljivić, koji je inače nosioc liste SPS za lokalne izborem,  uhapšen je u svojoj kući jutros, nešto posle šest časova. Policija je izdala saopštenje, ali bez imena osoba lišenih slobode.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu lišili su slobode bivše odgovorno lice DJPK „Polet“ iz Plandišta, odgovorno lice DP „2. oktobar“ iz Vršca, odgovornog izvođača radova na sanaciji i remedijaciji smetlišta u Plandištu i lice određeno za vršenje stručnog nadzora na sanaciji i remedijaciji smetlišta u Plandištu, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja. Sumnja se da su oni, tokom 2009. i 2010. godine, kroz ispostavljenu okončanu i dopunu okončane situacije fakturisali i naplatili radove koji nisu izvedeni u ukupnom iznosu od 3.642,792,48 dinara, i za taj iznos pribavili korist za DP „2. oktobar“ iz Vršca, a Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Republički fond za zaštitu životne sredine oštetili. Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom tužiocu, piše u saopštenju policije.

postavljanje kamena temeljca

Ljubisav Šljivić prvi je čovek vršačkog SPS i 25 godina direktor komunalnog preduzeća “Drugi oktobar”, a samo dan ranije u društvu čelnika koalicije SPS-JS, Dragana Markovića Palme, Aleksandra Antića i  Dušana Bajatovića položio je kamen temeljac za postrojenje fabrike za preradu vode za piće na izvorištu u Pavlišu.

 

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00