ponedeljak, 9. februar 2015.  12:44h
Pročitano 4293 puta

Sprečen šverc cigareta u Vršcu

Neobično ponašanje vozača forda bio je dovoljan povod carinicima da detaljno pregledaju rumunskog državljanina i kod njega i u vozilu pronađu švercovane cigarete.

Foto: Carina Foto: Carina

Carinici su, na graničnom prelazu Vatin, sprečili krijumčarenje preko sedam hiljada cigareta, saopštila je danas Uprava carina.

Ujutro 6. februara, carinici su primetili da se iz pravca Vršca prelazu približava automobil marke "ford", rumunskih registarskih oznaka, a njihovu sumnju izazvalo je neobično ponašanje vozača.

Naime, on je naglo zaustavio automobil tridesetak metara pre graničnog prelaza, a potom se vratio i stao na parking za kamione, što je navelo carinike da priđu vozilu i provere da li je sve u redu.

Na njihovo pitanje kuda se uputio, vozač je odgovorio da ide kući u Temišvar i da je u Srbiji bio u nabavci namirnica.

Zbog sumnje koju je vozač izazvao, carinici su odlučili da detaljno pregledaju vozilo prilikom čega su, pored ostalih potrepština, u prtljažniku našli i 22 kutije "plazma" keksa u koje su bile upakovane cigarete.

Cigarete marki "marble", bez akciznih markica, "pall mall" i "LD", sa srpskim akciznim markicama, bile su raspoređene po manjim i većim pakovanjima keksa.Potom je usledio i lični pretres kojim je utvrđeno da je vozač lepljivom trakom struk i nogu oblepio paklicama cigareta, dok je nekoliko njih stavio i u džepove jakne i pantalona.

Protiv rumunskog državljanina podneta je prekršajna prijava, a cigarete su privremeno oduzete, piše u saopštenju.

Autor:  Tanjug
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00