utorak, 10. februar 2015.  13:56h
Pročitano 2703 puta

Oružje i lekovi pronađeni u vršačkom autobusu

Sprečen pokušaj krijumčarenja četiri pištolja i više od 5.000 tableta na graničnom prelazu Kelebija. Oružje i tablete pronađeni u autobusu vršačkih tablica koji je saobraćao na relaciji Srbija - Švedska.

Carinici na graničnom prelazi Kelebija sprečili su pokušaj da se u Švedsku prokrijumčare četiri pištolja i više od 5.000 tableta, prenosi Tanjug.

Lekovi i oružje su nađeni u ponedeljak, 9. februara, u autobusu vršačkih registracija, kojim je tridesetak putnika putovalo za Stokholm.

Iako su vozači i putnici prijavili samo lični prtljag, carinici su, zajedno s policijom, detaljno pregledali autobus i ispod postave jednog kofera našli su gotovo 5.000 tableta za smirenje "ksalol" i oko 100 tableta leka "rivotril".

Trojica vozača izjavili su da je kofer s tabletama pošiljka za nekoga u Stokholmu.

Carinici su nastavili u toaletu autobusa i ispod lavaboa našli tri pištolja marke "Zastava" i jedan automatski pištolj "škorpion".

Oktobra prošle godine je u autobusu na istoj relaciji nađeno više od 16.000 lekova za smirenje, takođe "ksalola" i "rivotrila".

Lek "Ksalol" koristi se za lečenje napada panike i anksioznosti dok se "Rivotril" primenjuje u lečenju epilepsije i prilikom odvikavanja od upotrebe narkotika.

Autor:  Tanjug
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00