utorak, 25. septembar 2018.  16:45h

Još jedno dete umrlo u vršačkoj bolnici

Devojčica od devet godina preminula je u nedelju u vršačkoj bolnici, a kako je ovo druga smrt deteta u vrlo kratkom periodu oglasili su se iz Opšte bolnice Vršac zvaničnim saopštenjem.

Dete ženskog pola staro devet godina upućeno iz Doma zdravlja Bela Crkva u Opštu bolnicu Vršac na bolničko lečenje zbog povraćanja i povišene telesne temperature. Primljeno je odmah na hospitalno lečenje 23.09.2018-te godine u 01:15h. Odmah po prijemu urađena laboratorijska dijagnostika i sprovedene mere intenzivnog lečenja. I pored sprovedenih mera dolazi do rapidnog pogoršanja opšteg stanja i smrtnog ishoda dana 23.09.2018. u 13.45.  Kardiopulmonalna reanimacija nije dala efekta.

Odmah je sproveden unutrašnji nadzor nad lečenjem pacijenta i naložena je klinička obdukcija. O svemu obavešten Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i zdravstvena inspekcija Ministarstvo zdravlja.

Dana  24.09.2018. godine u večernjim satima dovedeno je u Opštu bolnicu Vršac drugo dete  muškog pola iz iste porodice zbog identičnih tegoba. Nakon obavljenih pregleda od strane pedijatra, hirurga, infektologa, anesteziologa, radiologa i urađenih laboratorijskih analiza dete je upućeno, uz odgovarajuću medicinsku pratnju, u Univerzitetsku dečiju kliniku Tiršova gde je bezbedno stiglo.

Dana 25.09.2018. godine u prepodnevnim satima dovedeno je u Opštu bolnicu Vršac treće dete muškog pola iz iste porodice zbog identičnih tegoba. Dečak je pregledan od strane pedijatra, anesteziologa i infektologa. Zbog slične kliničke slike nejasne etiologije upućeno je, uz odgovarajuću medicinsku pratnju i anestetičara, u Univerzitetsku dečiju kliniku Tiršova radi dalje dijagnostike i praćenja, piše u saopštenju na sajtu vršačke bolnice.

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00