subota, 21. februar 2015.  15:57h
Pročitano 2908 puta

Srušila se kuća u centru Vršca

Danas oko podneva srušio se krov na kući u centru Vršca, u kojoj živi nekoliko romskih porodica. Pukom srećom niko nije povređen.

Kuća na trgu Nikole Pašića Kuća na trgu Nikole Pašića

Devastirana kuća na trgu Nikole Pašića, desetak metara udaljena od zabavišta, poslednjih godina dom je nekoliko romskih porodica, koje su se uselile bez dozvole. Do danas, to je bio krov nad galvom za 13-oro dece i 10 odraslih.

Dvorište puno dece

- Vraćao sam se iz grada, negde oko podneva, a kada sam stigao ispred kuće primetio sam da se podiže pražina iznad krova. Već sledećeg trenutka sve je počelo da se ruši, kao da je zemljotres. Pukom srećom sve se obrušilo prema ulici, a članovi moje porodice, među kojima je bila i jedna beba, uspeli su da istrče u dvorište. Zvali smo policiju, koja je bila na uviđaju. Međutim, iz Centra za socijalni rad niko nije došao, pa ne znamo gde će nam deca noćas spavati, jada se Ilija Živanov, jedan od mnogobrojnih stanara.

Ilija Živanov

Inače, kako tvrde stanari, "njihova kuća" počela je da se ruši kada se urušio stambeni objekat koji je bio pored, a tu je danas prazan plac. Oni, doduše, nisu sasvim sigurni u čijem vlasništvu je kuća u kojoj žive. 

- Mislim da je vlasnik, na čije ime stižu računi, negde u inostranstvu. Mi smo se ovde uselili pre dve - tri godine i do sada niko od vlasnika nije dolazio, objašnajava jedan od stanara.

Brinu gde će im deca spavati

Autor:  V.V.
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00