četvrtak, 19. mart 2015.  15:18h
Pročitano 2625 puta

Otmičari u Srbiju ušli kod Vršca (VIDEO)

Otmičari supružnici Sebastijan Branši (46) i Goren Branši (50), kao i njihova ćerka Kristel Eje (26) ušli su u Srbiju iz Rumunije 12. marta, preko graničnog prelaza Vatin kod Vršca, kada su ih prvi put snimile kamere.

Odlaze u Pančevo gde dan provode u tržnom centru i ručaju u restoranu Mekdonads. Spavaju na parkingu u njihovom automobilu “BMW 5”, piše Blic.

Odlaze za Beograd gde se voze ulicama. Oko 12 sati dolaze u naselje Braće Jerković gde Mašu Prenković otimaju iz ruku njene majke.

Automobil sa otmičarima sjurio se na auto-put Beograd-Zagreb. Kamere na benzinskoj pumpi “Avia” u 12.06 snimile su prolazak BMW koji se velikom brzinom udaljavao ka Šidu.

Kidnaperi se nisu zaustavljali ni na naplatnoj rampi kod Šimanovaca. Samo su projurili i pritom slomili rampu. Policijski presretač nije im dao ni metar prednosti.

Kada su videli da neće moći da pobegnu, u blizini izlaza za Sremsku Mitrovicu, odlučili su da se otarase devojčice. Tada ih hapsi policija.

Uz saglasnost Tuzilaštva objavljeni su snimci kretanja francuskih državljana pre i nakon otmice dvogodišnje devojčice u beogradskom naselju Braća Jerković, saopšteno je iz MUP-a.

Ovime želimo da pokažemo da je policija u saradnji sa tužilastvom do detalja ušla u svaki element ovog krivičnog dela i da će Srbija znati da odgovori na pokušaje otmice, za koje se nadamo da ih neće biti u budućnosti

rekao je ministar Nebojša Stefanović i dodao:

Otmica naše malene sugrađanke sa Voždovca bila je vest koja je izuzetno uznemirila Srbiju, svakog roditelja i svakog građanina naše zemlje. Brzom i energičnom akcijom policije pokazali smo da nećemo dozvoliti da Srbija bude poligon za kriminalne grupe koje se bave trgovinom ljudima, koje otimaju našu decu i odvode ih u inostranstvo. Hoćemo da u saradnji sa tužilaštvom, francuskim kolegama, ali i drugim evropskim policijama, pokažemo da smo spremni za ovakve organizovane kriminalne grupe i da kroz snažno preventivno delovanje želimo da sprečimo da uopšte pomisle da dođu u Srbiju.

Autor:  Blic
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00