četvrtak, 19. mart 2015.  16:04h
Pročitano 1597 puta

Uhapšen Radomir Počuča

Radomir Počuča, poznati TV voditelj i dobrovoljac na ratištu u Ukrajini, uhapšen je pre dva dana, navodi jedan od srpskih dobrovoljaca. Za sada nema zvaničnih informacija.

Njega su navodno uhapsili pripadnici novih, proruskih snaga, bezbedonosne agencije DNR, navodi Berić.

Prema nezvaničnim informacijama koje je objavio dobrovoljac Dejan Berić, optužnica ga tereti za pripremu atentata i diverzantskih akcija, a optužen je i za pripremu ubistva dvojice srpskih državljana.

Pored Počuče, uhapšen je i Vlado Stanić za kojeg se smatra da je Počučin saučesnik, kako piše Dejan Berić na svojoj Fejsbuk stranici.

Počuča bi, ukoliko se pojavi u Srbiji, mogao da odgovara i na osnovu dopuna Krivičnog zakona, koji je usvojen 10. oktobra prošle godine, a koji predviđa kaznu od šest meseci do 10 godina za one koji učestvuju u ratu ili oružanom sukobu u drugim zemljama i organizuju i vrbuju građane Srbije da to čine.

pocuca 3

Za njim je krajem novembra 2014. godine raspisana poternica, jer se nije pojavio na suđenju za krivično delo ugrožavanja sigurnosti, zbog poziva na prebijanje "Žena u crnom" upućenog preko Fejsbuka.

Naime, preko Fejsbuk profila marta prošle godine pozvao je navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da "ne troše pesnice između sebe", već da se udruže i pretuku "Žene u crnom" koje su na Trgu Republike u Beogradu obeležile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

Autor:  Blic
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00