nedelja, 22. mart 2015.  11:23h
Pročitano 1580 puta

Smrt u bedi nadomak Vršca

Društveni mrežama proširile su se fotografije iz Gudurice, sela nadomak Vršca, na kojima se vide jezivi uslovi u kojima je preminuo jedan čovek, a gde je živeo sa svojim sinovima.

Jezive fotografije naravila je Snežana Mikulić iz Vršca, a potom ih, potpuno šokirana, podelila preko Fejsbuka.

Ovako ljudi žive i umiru u jednom selu nedaleko od Vršca....ni u najgorim snovima ovako nešto nisam videla. Preskakala sam preko mrtvog čoveka koji je ležao na goloj zemlji, a preko puta njega sedeo je sklupčan njegov bolesni sin. Prljavština i smrad su neopisivi, ni na jednom prozoru nema celog stakla, nema vode ni struje. Dva mlada čoveka mentalno zaostala na nivou šestogodišnjaka žive svoj jadni bedni život u ovom ćumezu. Ko je nadlezan za ovakve slucajeve, napisala je Snežana Mikulić na svom fejsbuk profilu.

gudurica 3

Kako MOJKraj.rs saznaje, u seoskoj kući živeli su preminuli otac, sa dva metalno zaostala sina, a lučaj je poznat Centru za socijalni rad.

gudurica 2

Nažalost, ovakvih primera ima u gotovo svakom selu naše opštine. Socijalne službe se bave njima, ali ponekad oni iz različitih razloga zaista žive u jezivim uslovima. Mi planiramo da razvijemo program sa zocijalno življenje na selu. Tačnije, da sredimo seoske opštinske kuće i opremimo ih za život porodice koje nisu za hospitalizaciji ili druge mere stalnog nadzora, kaže Velizar Vemić, član opštinskog veća zadužen za socijalna pitanja.

Autor:  V.V.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00