četvrtak, 16. april 2015.  14:36h
Pročitano 1802 puta

Trebalo je da heroin stigne u Vršac

Droga, koja je nađena u automobilu “polo” hrvatskih registracija, je trebalo iz južne srpske pokrajne da se prebaci do Vršca, a “prevoznici” su za posao plaćeni 1.500 evra

foto: novosti.rs foto: novosti.rs

Hrvatski državljanin M. M.(36) i Vrščanin N. T.(61) uhapšeni su u sredu kasno uveče zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. U velikoj zapleni operativci su otkrili dva kilograma čistog heroina i to u čvrstom stanju u četiri paketa.

Droga je prema podacima PU Kruševac nađena u automobilu “polo” hrvatskih registracija kojim je upravljao M. M. Izvor “Novosti” iz istrage otkriva da je reč o heroinu koja je s Kosmeta trebalo da bude distribuirana do Vršca.

Oni su oko 23 sata uhapšeni na Bruskom putu kod Vaspitno – popravnog doma na periferiji Kruševca – otkriva izvor “Novosti”. - Droga je nađena ispod haube, kod otvora za ventilaciju. Išli su sa dva automobila, N.T. je vozio “golf”, M.M. - “polo”, gde je i nađen heroin u “kamenom stanju”, u četiri “cigle”, koji tek treba da se “meša”.

Kako saznajemo, M.M. i N.T. se znaju od ranije. Obojica žive u Vršcu, s tim što je mlađi osumnjičeni sa hrvatskim državljanstvom, ali sa statusom izbeglice, dok je N.T. naš državljanin, ali poreklom, takođe iz Hrvatske.

Prema prvim saznanjima, osumnjičeni su bili angažovani samo za prevoz, odnosno njihov zadatak je bio da prebace drogu od Kosmeta do Vršca, a cena tog posla je 1.500 evra – otkriva izvor “Novosti”.

U policiji navode da je osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 sati po odobrenju višeg javnog tužioca.

Doneli smo naredbu za sprovođenje istrage i osumnjičeni će biti u petak saslušani – potvrdio je za “Novosti” Miodrag Surla, viši javni tužilac.

Autor:  novosti.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00