petak, 6. novembar 2015.  13:04h
Pročitano 1815 puta

Poginuo radnik u Izbištu

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je danas da je na gradilištu pravoslavne crkve u selu Izbišta kod Vršca juče oko 10:30 časova poginuo radnik M. S. (1966), koga je na ovim poslovima angažovala preduzetnička radnja „Adi kolor" iz sela Mali Žam.

Inspektor Odeljenja inspekcije rada za Južnobanatski upravni okrug odmah je izašao na lice mesta i utvrdio da je smrtno stradali radio 'na crno', s obzirom da poslodavac sa njim nije zaključio ugovor o radu ili drugi ugovor u skladu sa zakonom, niti ga je prijavio na obavezno socijalno osiguranje, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je nadzorom utvrđeno da je do smrtne povrede došlo prilikom radova na obradi prozora objekta zvonika crkve, kada je M. S. stojeći na cevi skele, na visini od 11 metara, pao na betonski pod objekta i zadobio povredu usled koje je preminuo na licu mesta.

U saopštenju se dodaje da je postupak nadzora u toku, te da će na osnovu utvrđenih činjenica, inspektor rada preduzeti sve odgovarajuće mere.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00