utorak, 5. april 2016.  18:04h
Pročitano 898 puta

Književno veče Miloša Latinovića u Pozorištu

Najnovija knjiga Miloša Latinovića biće predstavljena na književnoj večeri u sredu 6. aprila sa početkom od 19 časova na maloj sceni "Tomislav Pejčić" u Narodnom pozorištu "Jovan Sterija Popović".

Latinović u romanu "Na pogrešnoj strani reke" piše o nemogućem susretu i ljudskim sudbinama na dvema stranama reke Pijave u Italiji. U dvema sukobljenim vojskama u Prvom svetskom ratu bili su mladi Ernest Hemingvej i naš pesnik Dušan Vasiljev... Svet  je izobličen i razoren, ali u njemu ipak postoje dva entuzijazma. Jednom pripada pobednički heroizam, drugi je na strani poraza – veliki životni promašaj pesnika iz Banata koji je opevao epohu i prerano umro.

Miloš Latinović autor je šest zbirki priča, pet romana, dve knjige eseja, desetak dramskih tekstova i više od sto književnih priloga. Njegova knjiga "Priče vetrova" prevedena je na rumunski i nemački jezik; brojni prozni tekstovi su mu prevedeni na engleski, mađarski, slovenački, slovački i makedonski. Društvo književnika Vojvodine proglasio je njeov roman "Dželat u raju" za knjigu 2008. godine u Vojvodini. Za poetsko-proznu zbirku "Zvezde i ostrva", Latinović je dobio nagradu "Stevan Pešić" 2012. Doktorant je Fakulteta političkih nauka i direktor Bitef teatra. Između ostalog, Miloš Latinović je veliki prijatelj Vršca i vršačkog Pozorišta.

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00