Toggle Bar
nedelja, 10. jul 2016.  15:49h

Počinje "Vršački venac"

Međunarodni festival folklora "Vršački venac" počinje večeras na velikoj bini u centru grada pod Kulom i trajaće sve do 14. jula.

Svečano otvaranje zakazano je za nedelju, 10. jul, od 20 časova uz prisustvo brojnih gostiju i predstavnika zemalja učesnika. Ove godine takmičari dolaze iz Rusije, Turske, Kolumbije, Kostarike, Čilea, Bugarske, Slovačke, Rumunije i naravno Srbije.

Tako da narednih dana posetioce očekuje bogat i raznolik program koji obuhvata razne tradicije i temperamente. Pored večernjih nastupa najavljena je i tradicionalna festivalska parada, koja će proći gradom u ponedeljak  od 18 sati, kao i niz pratećih manifestacija. 

Četvrti festival manifestacija, starih zanata i suvenira u saradnji sa Udruženjem „Turizam i manifestacije Srbije“, izložba “Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata” u velikoj Sali zgrade „Konkordija“ u Gradskom muzeju u Vršcu, etno sajam  u centru grada i kreativna radionica u Domu vojske „Učenje srpskih narodnih igara“, na kojoj će između ostalog, svi igrači učesnici ovogodišnjeg festivala sa različitih kontinenata naučiti da igraju tradicionalno srpsko kolo koje će na kraju festivala, svi zajedno i zaigrati.

Međunarodni festival folklora „Vršački venac“ osnovan je 1993. godine, sa intencijom da, poput poznatih svetskih festivala, sačuva i neguje ono što je najvrednije u bogatom fondu narodnih pesama i igara. U svojoj suštini, ova folklorna smotra, ima nameru da, kako stručnoj kritici, tako i širokoj publici, prikaže najvrednija dostignuća međunarodne folklorne scene.

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00