Toggle Bar
ponedeljak, 27. mart 2017.  10:53h

Tribina "Fanzini - kad su društvene mreže bile umetnost"

 

Udruženje "Tačka susretanja" u utorak, 28.03.2017. godine, od 18:30h u Salonu kod Porte (Zmaj Jovina 16), priređuje tribinu pod nazivom "Fanzini - kada su društvene mreže bile umetnost", 

Dom omladine Beograda počeo je seriju gostovanja u ustanovama kulture širom Srbije, te će i na ovoj tribini u Vršcu govoriti:

- Vasa Radovanović, urednik fanzina "Oprem dobro"

- Ivan Velisavljević, dramaturg, književni i filmski kritičar

- Dragoljub Stojković, moderator, pisac i urednik u Domu omladine Beograda

 

"Zamislite mladog pankera ili metalca s kraja sedamdesetih i početka osamdesetih godina prošlog veka, čiji omiljeni bendovi se u mejn-strim medijima pojavljuju samo ako tokom svirke u nekom klubu bude tuče i hapšenja. On, je li, krije da je sav nesrećan jer ga razumeju samo retki, jednako nesrećni, i jer niko ne obraća nimalo pažnje na to što je njemu važno. Onda mu u ruke dođe neki čudan časopis, pun tekstova otkucanih na pisaćoj mašini ili pisanih rukom, pa fotokopiranih, koji miriše na “karbofiks”, poveza ojačanog selotejpom i heftalicom.

U tom neuglednom izdanju može da pronađe sve što ga zanima - recenzije koncerata na kojima je bio ili je želeo da ode, intervjue pank, hard kor, metal ili novotalasnih bendova (prvi intervju Električnog orgazma pojavio se podeljen u dva fanzina, “Kvazimodo” i “Kreten”). Tu su i adrese autora fanzina i njihovih saradnika, pa mladi čovek na trenutak batali weltschmerz i piše im pisma, zauzvrat dobija druge fanzine i, na kraju, sam dohvati “karbofiks”, selotejp i heftalicu, pa svoje delo šalje na razne adrese... Najčudnije je to što, u današnje doba, ta vrsta social networking-a i dalje opstaje, a stari i novi fanzini su dobili status umetničkih dela."

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00