četvrtak, 12. februar 2015.  21:57h
Pročitano 983 puta

Fondacija Hemofarm prikupila više od dva miliona dinara

Na humanitarnoj aukciji Hemofarm fondacije prodato je 33 od 50 slika i sakupljeno više od 15 hiljada evra za obnovu najstarijeg dečjeg pozorišta „Boško Buha“.

Hemofarm fondacija je u okviru kampanje „Svim srcem“ u Domu Vojske Srbije ponudila na prodaju 50 vrednih dela domaćih autora stečenih tokom više od pola veka postojanja. Najveću cenu od 1400 evra dostigla je slika Mihaila Bate Protića „Pejzaž“, a za njom slede slike Nikole Graovca „Mrtva priroda“ i „Pogled na grad“ Rista Kiperaša.

- Izuzetno sam srećan što sam ovde imao priliku da vidim ljude koji visoko cene kulturu, a još više plemeniti cilj ovog okupljanja. Hvala svima koji su kod sebe našli jedno mestašce da pomognu nove predstave, nova uzbuđenja, nova odrastanja, što su prepoznali u šta treba ulagati, što su zreli i odgovorni. U znak zahvalnosti „Boško Buha“ će na sedištima u renoviranoj sali istaći pločice sa imenima donatora, rekao je Milorad Mandić Manda, upravnik pozorišta „Boško Buha“.

- Ovo je bilo posebno veče za sve nas. Uživali smo u prezentaciji ovih divnih slika, zdravo se nadmetali, kvalitetno razgovarali i prikupili novac za najbolju moguću svrhu – obnovu važne institucije koja već 65 godina uči mlade pravim vrednostima i sprema ih za dobre životne izbore. Ovo je prava svrha humanitarnog rada i srećna sam što sam deo toga, istakla je Tanja Bošković, glumica i članica UO Hemofarm Fondacije.

- Hvala svim prijateljima koji su se odazvali našem pozivu, jer ovo veče je bilo posvećeno deci i njihovoj budućnosti. Znamo da je svuda kriza, ali mi smo ipak ovde da pomognemo i kao individue i u ime kompanija. To nije samo stvar umetnosti već i mnogo više - to je stvar biti human, biti čovek i raditi to punim srcem, naglasio je je Ronald Seeliger, generalni direktor Hemofarma.

Boško Buha je najstarije dečje pozorište koje nije obnavljano od osnivanja 1950. godine i koje je pre početka obnove bilo u veoma lošem stanju. Zahvaljujući donacijama, biće zamenjene elektroinstalacije, postavljena nova scena, zavese i stolice i popravljen krov.

Aukcijom je završena druga faza aktivnosti pomoći pozorištu u okviru koje su slike pre aukcije bile izložene u Domu Jevrema Grujića, a među prijatelje akcije upisala se i vinarija Zvonko Bogdan.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00