četvrtak, 26. februar 2015.  15:29h
Pročitano 843 puta

Monodrama u Salonu kod Porte

Ekskluzivno u Salonu kod Porte mo#ete pogledati monodramu "Strah od ljubavi", autorski projekat Sonje Jauković, u utorak, 03.03.2015. od 18 časova.

foto: narodnopozoriste.rs foto: narodnopozoriste.rs

Sonja Jauković, prvakinja je drame Narodnog pozorišta u Beogradu, od 1980. godine, a široj javnosti poznata je po ulogama u brojnim domaćim serijama i filmovima; od Povratka otpisanih, preko Zaboravljenih, Lisica, serije Vratiće se rode, Ranjeni orao, Selo gori a baba se češlja i mnogih drugih.

Predstava Strah od ljubavi, čiji je gđa Jauković ujedno i autor i izvođač, premijerno je izvedena na ovogodišnjem zemunskom 38. Festivalu monodrame i pantomime, gde je nagrađena Zlatnom kolajnom publike i žirija.

Reč je o drami koja govori o životnom putu Darine, žene iz naroda, sa juga Srbije, koja priča svoju porodičnu priču o ljubavi, o strahu zbog koga je propustila ljubav, a kasnije nije dozvolila da je ponovo obuzme... Priča je potpuno autentična, skoro dokumentarna.

Darina je žena iz naroda koja govori jednim dijalektom južne Srbije. Međutim, ona je samo uslovno to, jer ni malo ne liči na Petriju ili na likove koje sam i ja igrala u serijama Radoša Bajića ili Zdravka Šotre. Ona je potpuno moderan lik - reči su Jaukovićeve.

Sonja Jauković rođena je u Beogradu. Završila je XIV Beogradsku gimnaziju, glumu na FDU i dve godine Filološkog fakulteta u Beogradu, odsek Francuski jezik i književnost. Diplomirala FDU u Beogradu, u klasi profesora Minje Dedića i Milenka Maričića. Članica Narodnog pozorišta od 1969. godine, a 1980. dobila zvanje APSOLUTNA PRVAKINJA DRAME .

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00