petak, 27. februar 2015.  11:30h
Pročitano 948 puta

Predavanje o mozgu u vršačkom Kulturnom centru

Kulturni centar Vršac u subotu, 28. fabruara 2015. godine od 18 časova organizuje predavanje na temu "Mozak-komandni centar ljudskog organizma".

Mozak ima 10 milijardi neurona, 10 triliona mostova koji se zovu sinapse. Svaka je u stanju da primi bezbroj informacija. Mozak procesuira hiljade miliona električnih nervnih impulsa koji putuju neuronima brzinom od oko 120 metara u sekundi. U našem mozgu ima više veza, nego što ima zvezda u Mlečnom putu. Više veza nego što ima galaksija u vidljivom delu svemira. Zar to nije sjajno? Mozak je komandni centar našeg organizma.

Predavanje će predstaviti najsavremenija naučna otkrića o mozgu i o tome kako on utiče na naše odlučivanje, na zdravlje, na našu porodicu, na nas same.

Govornik:
Mr Vlado Havran
Završio višu školu primenjenih umetnosti, diplomirao na Teološkom fakultetu 2003, magistrirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 2012. na odseku za kulturologiju.
Od 2007. godine, veliki deo svog života i vremena posvetio je proučavanju činjenica o zdravom načinu života.
Osnivač je nevladine organizacije “Život i zdravlje” koja deluje u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.
Urednik je najstarijeg zdravstvenog magazina na balkanu, magazina “Život i zdravlje”.
Trenutno živi u Beogradu i radi kao sekretar Udruženja “Život i zdravlje” i koordinator klubova zdravlja.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00