subota, 14. mart 2015.  16:22h
Pročitano 1058 puta

Promocija romana "Bergdorf" u Konkordiji

Promociju drugog romana našeg sugrađanina Dejana Maka "Bergdorf" održaće se danas od 19 časova u Konkordiji.

Autor: Dejan Mak
Moderator: Marija Vasic Kanački
O romanu govori: Jelena Marinkov
Odlomke iz romana čita: Aleksandar Jovanović
Dramatizacija dela romana: Danijel Petrović, Stefan Radivojević (učenici Hemijsko-medicinske škole) i Luka Brković (učenik OŠ „Vuk Karadžić“)
Muzička pratnja: Učenici džez odseka Muzičke škole „Josif Marinković“


BERGDORF

Najnovije ostvarenje vršačkog pisca Dejana Maka, roman Bergdorf dolazi nam iz beogradske izdavačke kuće "Dereta", ovenčano nagradom "Miroslav Dereta", koja se dodeljuje najboljem mladom autoru, roman nam otkriva jedno izuzetno spisateljsko fantaziranje o životu kao filozofskoj kategoriji, o sopstvenom gradu, pritiscima svakodnevice, demotivisanosti mladih ljudi, političkim manipulacijama, intimnim i duhovnim predelima života u koje stižu samo odabrani.
Mak je pisac koji se usudio da uđe u zabranjena područja lokalnog i napiše sjajan roman, opirući se banalnostima nametnutog života, otkrivajući čudesno blago u malom vinogradarskom selu negde iza brega, mestu koje će svoje poklonike steći među čitaocima spremnim su za nešto drugačije i više.

Jelena Marinkov


O AUTORU:
Dejan Mak je pisac romana i kratkih priča. Rođen je u Vršcu 1974. Završio studije menadžmenta u Parizu 1998. Na Sorboni, na katedri za strane studente, usavršavao je francuski jezik i književnost. Na konkursu Književne opštine Vršac 1995. dobio je nagradu za kratke priče. Prvi roman Pariska menažerija (Melting Pot) objavio je 2005. u izdanju vršačkog KOV-a. Dnevni list Danas proglasio je Parisku menažeriju za najbolji debitantski roman 2005. u Srbiji. Kao Fulbrajtov stipendista, programa Hjubert Hamfri, boravio je 2011. na stručnom usavršavanju u SAD na univerzitetu Mičigen Stejt. U oktobru 2014. u izdanju Grafičkog ateljea Dereta izašao je njegov drugi roman Bergdorf. Za ovaj roman osvojio je nagradu Miroslav Dereta za 2014. Objavljivao je odlomke i kratke priče u književnim časopisima i zbornicima u zemlji i region. Živi i radi u Vršcu.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00