ponedeljak, 6. april 2015.  09:44h

Nagrađeni vršački učenici

U Gradskoj biblioteci u Vršcu prošle nedelje dodeljene nagrade učenicima za najbolje radove prispele na konkurs "NA RUČKU SA VRŠAČKIM PATULjCIMA" i time je obeležen Međunarodni dan dečje knjige.

Na adresu Gradske biblioteke stiglo je preko 70 likovnih i literarnih radova dece iz vršačkih osnovnih škola, a svi učesnici (njih preko 50) dobilo je besplatno članstvo u Gradskoj biblioteci u Vršcu.

Prvo mesto osvojila je Marija Putnik koja pohađa OŠ “Jovan Sterija Popović”, drugo mesto je pripalo Strahinji Filipoviću iz OŠ “Moša Pijade” Gudurica, a treće Anđeli Arman iz OŠ “Vuk Karadžić”.

Oni su dobili knjigu vršačkog književnika Dušana Belče “Tajni svet vršačkih patuljaka”, diplome i besplatno članstvo u Gradskoj biblioteci u Vršcu.

U svetu se od 1967. godine, 2. aprila proslavlja Svetski dan dečje knjige. Na taj dan je 1805. godine rođen Hans Kristijan Andersen, danski književnik i proslavljeni pisac za decu, tvorac "Male Sirene", "Ružnog Pačeta" i brojnih drugih blistavih bajki bez kojih odrastanje nije moguće zamisliti.

Ovaj praznik se proslavlja sa ciljem da se promoviše dečja književnost i čitanje, kao i da se skrene pažnja javnosti na potrebe najmlađih čitalaca. Gradska biblioteka Vršac već tradicionalno obeležava ovaj dan različitim aktivnostima za decu, sa ciljem da im približi knjigu i čitanje, kao i da ih podstakne na kreativni rad.

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00