petak, 5. septembar 2014.  15:12h
Pročitano 2562 puta

Uspešna promocija romana „Stege i lanci“

Sinoć je u prepunom salonu Gradske biblioteke, Darko Kojić predstavio svoj roman „Stege i lanci“. Njegov roman-prvenac izazvao je veliko interesovanje među Vrščanima. O romanu su osim autora, govorile četiri dame: Verica Sekirarski (glavna urednica Književne omladine Srbije), Milena Milikić, Tanja Vukićević i Aleksandra Šaljić. Ovo veče je nežnim zvucima flaute oplemenila Mila Dobrosavljević.

Tema romana „Stege i lanci“ je istorija srpskog naroda tokom balkanskih ratova i Prvog svetskog rata, prelomljena kroz prizmu porodičnih odnosa.

- Darko Kojić je izvukao iz albuma fotografije svojih predaka, iz fioka spomenice i dnevnike, iz srca dedove i pradedove, i učinio ih vidljivim tvorcima naše istorije. Kojić, kroz mnogobrojne likove koje gradi, oslikava vreme i karaktere od početka 20. veka do danas, potencirajući permanentno bitnost života nasuprot ratnim stradanjima. Ovom emotivnom knjigom kročili smo u herojski svet naših predaka, vreme ratnih vihora, ali i u svet časti i morala. Ova knjiga predstavlja „mapu predaka“, vešto ocrtanu mapu na kojoj su upisane sve naše sudbine, ugrađene u temelje na koje je naslonjena naša zemlja, rekla je Verica Sekirarski.

Roman Darka Kojića „Stege i lanci“ nalazi se u najužoj konkurenciji za najčitaniji roman u izdanju Književne omladine Srbije u 2014. godine. Pobednik će biti poznat na Beogradskom sajmu knjiga, a do tada navijamo za našeg Darka i njegovu knjigu da baš ona ponese epitet „najčitanije“.

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00