ponedeljak, 13. jul 2015.  18:20h
Pročitano 892 puta

Večeras se završava "Vršački venac"

Drugo festivalsko veče međunarodnog festivala folklora VRŠAČKI VENAC, koje je ispraćeno snažnim aplauzima i ovacijama mnogobrojne publike na trgu, održano je sinoć  u Vršcu

Nastupali su ansambli iz: Rusije, Meksika, Hrvatske, Italije i Srbije. Snažne aplauze dobio je KUD „GROZD“ nakon sjajnog nastupa i opravdao tradiciju negovanja folklornih igara u Vršcu. Najveći utisak od gostujućih anasmbala na publiku su ostavili Meksikanci ukoliko se može suditi prema jačini aplauza ali za njima ni malo ne zaostaju gosti iz Italije i Rusije. Već dve večeri ansambl iz Italije intrigira gledaoce svojim akrobatskim veštinama sa srednjovekovnim zastavama, a ruski ansambal pleni svojim šarmom, glumom i uigranošću. U sjajnom izdanju predstavili su se i gosti iz Hrvatske i vršački KUD „Petefi Šandor“.

Večeras od 20.00 h, se očekuje još bogatiji program i nastupiće, pored već pomenutih ansambala i gosti iz: USA, Kolumbije, Španije i Rumunije.

Na kraju će svi učesnici zajedno igrati Banatsko kolo, a oprostiće se od Vršca i festivala VRŠAČKI VENAC u ritmu Salse, na gradskom trgu, plešući zajedno sa publikom u kasnijim večernjim satima.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00