sreda, 22. jul 2015.  14:26h
Pročitano 1794 puta

Vršačko kulturno leto 2015

Program Vršačkog kulturnog leta 2015 predstavljen je detaljano na konferenciji za novinare održanoj u zgradi Opštine Vršac.

 

Programe Kulturnog centra Vršac najavila je i obrazložila gospođica Tatjana Vukelić, organizatorka Vršačkog kulturnog leta.

Kulturno leto 2015. u Vršcu, u organizaciji Kulturnog centra pod pokroviteljstvom Opštine Vršac, trajaće od 20. jula do 30. avgusta. Pod sloganom „PRAVO U CENTAR“ pozivamo naše sugrađane da nam se pridruže i isprate programe koje smo ove godine pripremili za njih na Velikoj letnjoj sceni u centru grada, muzičkom paviljonu, Domu vojske i u prostorijama Kulturnog centra.

Za najmlađu publiku predvideli smo osam dečjih predstava koje će se izvoditi jednom u toku sedmice, svake nedelje od 19h.

I ove godine, što se muzičkih programa tiče, akcenat je na afirmaciji mladih vršačkih umetnika.

Naš sugrađanin, mladi umetnik Viktor Nađ, 31. jula održaće sa prijateljima koncert na Velikoj bini u centru grada.

U petak, 07. avgusta od 21h na velikoj bini Gradskog trga biće održan koncert „Pusti svoj glas“, gde će se predstaviti učesnici iz prve sezone istoimenog vršačkog šou programa.

Na velikoj letnjoj sceni 15. avgusta za ljubitelje hip-hop muzike, prvi put u Vršcu organizovaće se hip-hop festival. Učesnici će nastupati i predstaviti se sa dve svoje pesme, a žiri ce izabrati pobednika. Žiri su- Sick Touch, Ana The Bejbe, Rimski i Corona. Pobednik će pored robnih nagrada dobiti i mogućnost da snimi pesmu sa nekim od poznatih izvođača.

Ove godine, Guitar Art Festival organizovao je Kreativni kurs gitare u Kulturnom centru, sa ciljem da omogući standardizovanu i metodološki inovativnu muzičku edukaciju za decu i odrasle. Rezultat njihovog dosadašnjeg rada videćemo na velikoj sceni svake srede u toku avgusta meseca.

Zbog specifičnog melosa ravničarskog podneblja interesantnog širokim masama i velike posećenosti ovih programa u toku prethodnih godina, odličili smo se za nekoliko koncerata tamburaša.

U toku avgusta ljubiteljima sedme umetnosti biće ponuđen i zanimljiv filmski program, od čega možemo izdvojiti reviju filma BELDOKS koja će se održati početkom avgusta meseca u Domu vojske. Takođe, u ovom prostoru će najmlađi sugrađani u toku leta moći da prisustvuju brojnim kreativnim radionicama sa ciljem razvijanja kreativnosti i mašte.

Cilj Vršačkog kulturnog leta pored afirmacije lokalnih umetnika i umetnika van granica Vršca jeste da našim sugrađanima prikažemo i kulture drugih zemalja. Ove godine to će biti Rumunija, Austrija i Kuba.

U velikoj galeriji Kulturnog centra održaće se i Prvi vršački Tattoo Fest namenjen ljubiteljima tetovaža koji će moći dva dana da uživaju u radovima najboljih umetnika iz cele Srbije.

Za malo starije, ljubitelje pozorišta planirane su dve večernje predstave sa poznatim televizijskim licima, glumcima koje publika prepoznaje i uvek rado gleda.

Na velikoj bini u centru grada 13. avgusta odigraće se pretpremijera predstave „Napokon sami“. U pitanju je komedija u kojoj junaci na šarmantan način dočaravaju večite probleme muško-ženskih odnosa. Igraju Mirka Vasiljević, Igor Damnjanović i Nemanja Janičić.

Za zatvaranje leta, 30. avgusta svi ljubitelji zdravog, dobrog humora moći će da pogledaju predstavu „Čekajući ministra“ u režiji Marije Puškarov Popović, a glavnu ulogu igra pevačica Ana Kokić. Pretpremijera predstave bila je u maju mesecu na sceni Akademije 28 u Beogradu, a Vrščani među prvima van Beograda imaju priliku da je pogledaju.

Lagane večeri ispunjene čitanjem poezije, plesni performansi, folklorni koncerti, večeri uz gitaru samo su deo onoga što će publika u Vršcu imati priliku da vidi ovog leta, a detaljnije informacije svi zainteresovani mogu dobiti na zvaničnoj stranici Kulturnog centra, kao i putem svih lokalnih medija.

Manifestacija ima i humanitarni karakter. Ove godine podržaćemo akciju udruženja „Parakvad“ iz Vršca „Sakupi svoj čep“ i prikupljaćemo novac za obnovu kuće Jasne Krsmanović.

Građani će biti blagovremeno upoznati sa programima manifestacije, koji su inače svi besplatni.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00