nedelja, 2. avgust 2015.  19:56h
Pročitano 1242 puta

Vršačko kulturno leto "pogađa pravo u centar"

Može se reći da Vršačko kulturno leto, organizovano od strane Kulturnog centra pod pokroviteljstvom Opštine Vršac, potpuno opravdava slogan „PRAVO U CENTAR“. Nakon dve nedelje od početka ove manifestacije, Vrščani su imali prilike da uživaju u zaista bogatom programu.

Što se tiče koncerata vršačkih muzičara, imali smo priliku da slušamo polaznike kreativnog kursa gitare, koncert tamburaškog orkestra „Peta žica“, kao i koncert Viktora Nađa i Marije Rašić, koji su se održali na velikoj letnjoj sceni. Održane su i predstave za najmlađe „Zaljubljene cipelice“ i „Svi treba da znaju šta drugarstvo znači“, kao i mnogobrojne radionice u Domu vojske.

Tatjana Vukelić, organizatorka Vršačkog kulturnog leta, veoma je zadovoljna dosadašnjim tokom ove manifestacije.

Nakon dve nedelje slobodno možemo reći da smo pogodili „Pravo u centar“ izborom programa i dešavanja u okviru Vršačkog kulturnog leta. Najveći dokaz uspešnog početka Kulturnog leta su masovne posete naših sugrađana. Najmlađi su se najviše obradovali predstavama, dok su nešto stariji zaigrali na prepunom Gradskom trgu uz zvuke tamburice. Zvuci gitare čuju se svake srede sa početkom u 20 časova, kada nastupaju polaznici kreativnog kursa gitare. Sve ovo je u stvari bio samo uvod u svakodnevna velika iznenađenja koja smo pripremili za naše sugrađane i sve goste Vršca do kraja leta! Nikako ne treba zaboraviti humanitarni karakter i podršku akcijama udruženja „Parakvad“ iz Vrsca.

Gospođica Vukelić otkrila je šta nas još očekuje do kraja leta.

U petak, 07. avgusta od 21h na velikoj bini Gradskog trga biće održan koncert „Pusti svoj glas“, gde će se predstaviti učesnici iz prve sezone istoimenog vršačkog šou programa, 15. avgusta za ljubitelje hip-hop muzike, prvi put u Vršcu organizovaće se hip-hop festival. Učesnici će nastupati i predstaviti se sa dve svoje pesme, a žiri ce izabrati pobednika. Žiri su- Sick Touch, Ana The Bejbe, Rimski i Corona. Pobednik će pored robnih nagrada dobiti i mogućnost da snimi pesmu sa nekim od poznatih izvođača.

Na velikoj bini u centru grada 13. avgusta odigraće se pretpremijera predstave „Napokon sami“. U pitanju je komedija u kojoj junaci na šarmantan način dočaravaju večite probleme muško-ženskih odnosa. Igraju Mirka Vasiljević, Igor Damnjanović i Nemanja Janičić, a 21. avgusta će nastupiti Gradsko kulturno-umetničko društvo „Laza Nančić“.  Za zatvaranje leta, 30. avgusta svi ljubitelji zdravog, dobrog humora moći će da pogledaju predstavu „Čekajući ministra“ u režiji Marije Puškarov Popović, a glavnu ulogu igra pevačica Ana Kokić. Pretpremijera predstave bila je u maju mesecu na sceni Akademije 28 u Beogradu, a Vrščani među prvima van Beograda imaju priliku da je pogledaju.

Ove nedelje nas očekuje revija filma „BELDOKS“ i književno veče Dejana Maka, koji će se održati u Domu vojske, kao i koncert „Pusti svoj glas“ i predstava za najmlađe „Tajna čarobnog štapića“ na velikoj letnjoj sceni.

 Organizator poziva sve zainteresovane lokalne stvaraoce da uzmu ucešće u programu, a sve detaljne informacije se mogu dobiti na sajtu KC-a i na FB stranici Kulturno leto Vrsac.

 

Autor:  Jasmina Krajovan
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00