sreda, 26. avgust 2015.  23:31h
Pročitano 1147 puta

Počeli Dani Kube u Vršcu

U prisustvu velikog broja posetilaca, u utorak, 25. avgusta 2015, u Domu vojske, otvoreni su Dani Kube u okviru Vršačkog kulturnog leta. Manifestaciju je organizovao Kulturni centar u saradnji sa Društvom za negovanje afrokubanske kulture „Solo Salsa“ uz pomoć Ambasade Kube u Srbiji.

Prisutnima se na početku večeri obratila Tatjana Vukelić, organizator Vršačkog kulturnog leta, izjavivši da je misija Kulturnog centra da obogati kulturnu ponudu Vršca ovakvim programima u cilju upoznavanja sugrađana sa različitim kulturama drugih naroda.

Davor Pantić, predsednik Udruženja za negovanje afrokubanske kulture „Solo Salsa“ izjavio je da je Društvo za negovanje afrokubanske kulture „Solo Salsa“ počelo sa radom pre dve godine kao škola salse, ali je preraslo u društvo koje svojim postojanjem želi da promoviše istorijske kulturne i umetničke vrednosti te nama daleke i interesantne zemlje.

Manifestacija Dani Kube je multimedijalna manifestacija koja u u sebi sadrži četiri različite izložbe (Kuba nekad i sad, Kubanski nacionalni balet, Kuba kao turistička destinacija, Tradicionalni i moderni kubanski instrumenti) i filmski maraton sa pet dokumentarnih i igranih filmova. U okviru filmskog programa biće prikazani filmovi: „Sedam dana u Havani“, „Stranice Maurisijevog dnevnika“, „Habana station“, „Beni“ i „Ostvarenje jednog sna“.

U petak, 28.avgusta od 18 časova u Domu vojske svi zainteresovani moći će da prisustvuju javnom času salse i da uz pomoć profesionalnih instruktora škole „Solo Salsa“ nauče osnovne korake ovog tradicionalnog kubanskog plesa.

Dani Kube trajaće do 31. avgusta kada se i završava ovogodišnja manifestacija Vršačko kulturno leto.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00