petak, 28. avgust 2015.  18:02h
Pročitano 798 puta

Umetnici na uslovnoj slobodi od večeras u Vršcu

Vizuelna postavka troje autora pod nazivom „Umetnici na uslovnoj slobodi“  biće otvorena večeras u 19h, u velikoj sali Konkordije u Vršcu.

Autori izložbe, slikari Jelena Gorički i Vladimir Mojsijević, i radovi umetničkog kolektiva „Zampa di Leone“, biće dostupni Vrščanima do 9. septembra 2015. godine, kada nastavljaju „izložbenu turneju“ u susednu Rumuniju, Temišvar – pod kuratorskim vođstvom likovnog kritičara, Slavka Timotijevića (Vrščanima poznatog kao selektora Vršačkog bijenala mladih iz 1998. godine).

Sva tri učesnika ove izložbe u osnovi se bave društvenom patologijom i njenim efektima na pojedinačne aspekte stvarnosti, te kroz svoju umetnost društvu vraćaju njegovu patologiju, anamnezu i lek, kao neku vrstu upozorenja i korektora divljih tranzicionih procesa. Na taj način, njihova umetnost postaje interfejs one stvarnosti koju društvo u svom zvaničnom nastupu želi i da sakrije, ali i da je, na neki sebi svojstven, morbidan način pokaže, podrži i razvija. Tako je uloga ovih umetnika u identifikovanju, prikazivanju i raskrinkavanju ovih praksi nedvosmisleno značajna - reči su autora izložbene postavke Slavka Timotijevića

Na otvaranju ove multimedijalne izložbene postavke će, pored autora (Timotijević, Gorički, Mojsijević), svoje utiske i stavove o radovima izneti i vršački pisac, Dejan Mak.

slobodni umetnici1

Do sada su ovu jednogodišnju putujuću galeriju videli posetioci novosadskih, beogradskih, smederevskih, novobeogradskih, i kovinskih izložbenih prostora.

Nadamo se da ćete svojim profesionalnim izveštavanjem doprineti promociji kritičkog i kreativnog tumačenja savremene realnosti i umetničke prakse.

 

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00