Toggle Bar
petak, 18. septembar 2015.  10:50h

Grožđebalska čajanka u Salonu kod Porte

U okviru Grožđebalske čajanke sutra, 18.9.2015.g. od 18h u Salonu kod Porte biće otvorena grupna izložba pod nazivom "Rasvetljavanje" akademskih slikara iz Novog Sada: Marija Erdelji, Aleksandar Opačić, Uglješa Colić i Bojan Šimunović. 

Autori izložbe su članovi Udruženja nezavisnih umetnika Novog Sada (UNUNS) koji se svojim stvaralstvom, entuzijazmom i idejama bore za nove kulturne vrednosti. Takođe ovom prilikom će najaviti formiranje Međunarnog legata malog slikarskog formata Novog Sada. Uz susret i razgovor sa autorima, posetioci će imati priliku da uživaju u degustaciji originalnih čajeva koji dolaze iz renomirane beogradske kuće čaja Smalltree.

Rasvetljavanje

Dok naša likovna scena sedi u mraku, moramo primetiti da je za svaku umetnost izolacija destruktivna. Ukoliko određene geografske oblasti, ma kolike one bile, prave manifestacije zarad samoglorifikacije, to podseća na međusobna takmičenja geta. Ali geto je geto, ma kakav bio, tu nema ni promene ni napretka. Trenutna likovna scena je u stanju u kome je jer se ne ceni umetnički kvalitet već senzacionalizam, prolazni koncept zarad nekog kratkotrajnog angažmana. Ali šta ostaje iza toga? Koji legat ostavljamo budućim naraštajima likovnih umetnika koji stasavaju u ovom ludilu od kiča i šunda, protkanog rijaliti šou programima? Redovni članovi UNUNS-a rasvetljavaju mrak koji je pokrio umetnost probijajući se na likovnu scenu svojim angažmanima, što u izlagačkom smislu, tako i u formiranju međunarodnog legata malog formata u Novom Sadu. Nastupaju novi, mladi umetnici, rasvetljavanje traje.

Uglješa Colić, akademski slikar

 

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00