četvrtak, 15. oktobar 2015.  09:51h
Pročitano 897 puta

Gudači Beogradske filharmonije svirali u vršačkom Gerontološkom centru

"Starost je kazna na koju smo osudili ljude, ako im ne pomažemo", ovim citatom Duška Radovića počeo je sinoć koncert Gudačkog kvartet Beogradske filharmonije u Gerontološkom centru u Vršcu.

Koncert Gudačkog kvartet Beogradske filharmonije u Gerontološkom centru u Vršcu održan je u cilju obeležavanja oktobra kao svetskog meseca brige o starim licima. 

Uz poruku da o najstarijima treba da brinemo svakog dana, muzičari su se upoznali sa stanovnicima Gerontološkog centra, nakon čega je usledio koncert. 

Prema rečima osoblja i korisnika, klasična muzika ima terapijsko i antidepresivno dejstvo i za svoj nastup kvartet je nagrađen dugim aplauzom, navodi se u saopštenju Beogradske filharmonije. 

Gudački kvartet je korisnicima doma pod Vršačkim bregom izveo deo svog standardnog repertoara, sa kojim će se krajem oktobra predstaviti i na prestižnom festivalu u Abu Dabiju. 

Za stanovnike Centra koji nisu u mogućnosti da putuju na koncerte u Beograd, ovaj ansambl svirao je dela Betovena i Ravela. 

Beogradska filharmonija navodi da će, bez obzira na intenzivne aktivnosti u okviru tekuće koncertne sezone, nastojati da se što više posveti i publici van Beograda, kao i onima kojima koncerti na Kolarcu nisu dostupni.

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00