ponedeljak, 9. novembar 2015.  02:37h
Pročitano 856 puta

Pesničko veče Jadranke Ćulum u Gerontološkom centru

Pesnikinja Jadranka Ćulum poklonila je jedno emotivno, toplo i veselo pesničko veče korisnicima usluga Gerontološkog centra u Vršcu. Ova pesnikinja, autorka 13 knjiga, recitovala je stihove o ljubavi, prijateljstvu, zavičaju, mladosti...

Pored neospornog pesničkog dara, Jadranka Ćulum je još jednom uverila svoju publiku da je odlična recitatorka, te je osim vlastitih stihova recitovala i stihove poznatih pesnika Miroslava Antića, Branka Ćopića i Duška Trifunovića. Moderatorka književne večeri bila je Dragana Rakić.

Nije samo oktobar mesec starih, nego je svaki dan u godini – dan kada treba da poklanjamo pažnju i ljubav jedni drugima i da brinemo o našim najstarijim sugrađanima. Rado gostujem u ovom lepom i toplom domu i emocije koje razmenjujem sa publikom su ono što mi daje inspiraciju za neke nove stihove. Svojim prijateljima iz Gerontološkog centra sam poručila da nikada nisu previše stari da zacrtaju novi cilj ili da sanjaju novi san, rekla je Jadranka Ćulum, pesnikinja i profesorka u OŠ Mladost. 

Ovom prilikom korisnici Gerontološkog centra su od Foruma žena Demokratske stranke osim stihova na poklon dobili i knjige za svoju biblioteku i zidne satove za svaku sobu.

Aktivistkinje Demokratske stranke rado učestvuju kao volonterke u humanitarnim, kulturnim, sportskim, ekološkim i drugim društvenim akcijama. Mnoge od nas su veoma angažovane u nevladinim organizacijama, a briga o starim licima je svakako jedan od prioriteta našeg delovanja. Večeras su naše aktivistkinje osim stihova i dobrog raspoloženja, korisnicima usluga Gerontološkog centra poklonile i knjige za njihovu biblioteku koja broji preko 1000 naslova i unikatne zidne satove za svaku sobu. Želimo našim dragim komšijama da im vreme u Gerontološkom centru protiče u zdravlju, prijateljstvu i dobrom raspoloženju, rekla je Snežana Lazin, predsednica Foruma žena DS Vršac. 

Direktor Gerontološkog centra Dragan Kostadinovski zahvalio se Jadranki Ćulum i Forumu žena DS na poklonima i poželeo korisicima centra da biraju misli od kojih će se osećati bolje i da traže razlog da se raduju bez obzira na godine života.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00