ponedeljak, 30. novembar 2015.  14:34h
Pročitano 1050 puta

Vrščanka "virila" u Pančevu

Izložba vršačke multimedijalne umetnice Jelene Gorički otvrena je proteklog vikenda u pančevačkoj galeriji "Bata Mihajlović", u okviru festival ženskog stvaralaštva "Hajde da virimo". 

Nakon veoma uspešne izlagačke sezone, Pančevcima se predstavila sa, kako kaže, potpuno novim projektom BODY ROCKING

U pitanju je multimedijalni projekat koji istražuje vezu između muzike, koju umetnica u ovom slučaju tretira kao "separator" ili sredstvo otuđenja savremenog čoveka i pokreta koji dekonstruiše kroz serije fotografija, a potom od njih nastaje video.

Gorički tvrdi da svako od nas ima osobeni bodyrocking (telesni rukopis-formu) i kroz seriju, foto-aparatom, snimljenih videa to i dokazuje. Ona je tokom 2015. realizovala sedam izložbi u zemlji i inostranstvu kao jedan od učesnika u putujućem projektu “Umetnici na uslovnoj slobodi”, koji je videla i vršačka publika. Zanimljivo je da je na tim egzibicijama predstavila sebe kroz klasičan slikarski opus. 

jelena goricki pancevo

Kaže da poslednje dve godine istražuje korelaciju digitalne i realne slike i da je lako "uskočila" u digitalni medij i te je granica između realne i digitalne slike za nju postala nevidljiva. 

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00