petak, 11. decembar 2015.  00:52h
Pročitano 1241 puta

Vrščanka nagrađena za spajanje Srbije i Rusije

Učenica vršačke poljoprivredne škole Kristina Čikara dobila je drugu nagradu za literarni rad na temu "Srbija i Rusija - šta nas spaja?".

Konkurs je organizovali RŽD International, pravoslavni dečji časopis "Svetosavsko zvonce" i Srpsko odeljenje Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, a svečana ceremonija održana je u Narodnoj biblioteci u Beogradu.

Na moju ogromnu sreću u kategoriji do 25 godina u konkurenciji od 1041 rada, od kojih je 92 posto napisano na ruskom jeziku, osvojila sam drugo mesto. Konkurs pod nazivom SRBIJA RUSIJA - STA NAS SPAJA zahtevao je izuzetno poznavanje ruske kulture, istorije i običaja. Posle višenedeljnog napornog rada sa svojim mentorima, koji su neumorno donosili podatke o ruskoj književnosti, njihovim velikanima i običajima, prenosili znanja i iskustva sa poznavanjem Rusije,  uspela sam da napišem delo za koje sam nagrađena, kaže mlada Kristina Čikara

Svečanost u organizacije Ruske ambasade, pored diplomatskog kruga, uveličali su brojni ruski književnici, privrednici i članovi Ruskog doma.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00