ponedeljak, 7. mart 2016.  23:45h
Pročitano 2736 puta

Đorđević traži ostavku Šljivića zbog stanja pijaće vode u Vršcu (VIDEO)

Zbog analize, koja je pokazala nekoliko puta veću količinu amonijaka i mangana od dozvoljene u pijaćoj vodi u Vršcu, poverenik vršačkog SNS Aleksandar Đorđević traži ostavku direktora komunalnog preduzeća "Drugi oktobar" Ljubisava Šljivića.

Miloš Vasić i Aleksandar Đorđević Miloš Vasić i Aleksandar Đorđević

Analizu je na zahtev člana opštinskog veća Miloša Vasića radio Zavod za javno zdravlje u Pančevu, a uzorci su uzeti u vršačkim predškolskim ustanovama i osnovnim, srednjim školama i u Domu zdravlja.

Koncentracija amonijaka je 12 puta veća od dozvoljene, a koncentracija mangana je veća četiri puta u uzorku uzetom u osnovnoj školi Vuk Karadžić. Sa aspekta ispitivanih parametara dostavljeni uzorak ne ispunjava uslove propisane u članu 3. tačka 2. Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Predložili su da se izvrši dodatno prečišćavanje gradskog vodovoda i da se izvrši dodatna kontrola, kaže Vasić.

On je istakao da su rezultati za uzoraka uzetih u Poljoprivrednoj školi, Domu zdravlja i predškolskoj ustanovi takođe pokazali povećano prisustvo amonijaka i mangana.

Zbog ovakvog stanja vode u vršačkom vodovodu, poverenik vršačkog SNS Aleksandar Đorđević zatražio je ostavku Ljubisava Šljivića, direktora komunalnog preduzeća "Drugi oktobar", jedine firme koja se stara o vodosnabdevanju građana Vršca.

Lično smatram, pošto su analize rađene u osnovnoj i srednjoj školi, bolnici i dečijim ustanovama, da je ovo jedan od najnehumanijih činova u istoriji grada i jednostavno očekujem najmoralniji potez gospodina Šljivića, a to je da podnese ostavku na mesto direktora "Drugog oktobra", kaže Đorđević.

Najvili konferenciju za podne

Pomoćnik direktora za vodovod i kanalizaciju u JKP "Drugi Oktobar" Nataša Biočanin najavila je konferenciju za medije za utorak u podne

On je takođe izneo i podatak da je voda u Vršcu među najskupljima u Srbiji.

Bela Crkva kubik vode plaća 24 dinara, Jagodina 24, Sremska Mitrovica 21, Stara Pazova 33, a Vršac 49 dinara. Matematički tu nešto ne odgovara, ali ima vremena i za takve stvari. Imam veliku potrebu da se suprotstavim svemu ovome, istakao je Đorđević.

 

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00