nedelja, 13. mart 2016.  00:04h
Pročitano 4827 puta

ZBV održao protest u centru Vršca, Matić: Krađa je počela, čuvajte se (VIDEO)

Grupa građana "Za bolji Vršac" oglasila se povodom odbijanja izborne liste i organizovala protest ispred "Gradske kuće" zbog, kako kažu, "prve u istoriji lokalnih izbora odbijene liste i to iz sramotnih razloga".

Nekoliko desetina pristalica grupe građana "Za bolji Vršac" večeras su održali kratak protest ispred gradske kuće, a nakon tog i protestnu vožnju po vršačkim ulicama. 

Nakon toga je saopštenje objavio i prvi čovek ovog pokreta Branislav Matić.

Saopštenje prenosimo u celosti i bez izmena

I pored činjenice da je Grupa građana „Za bolji Vršac“, uz svoju izbornu listu za lokalne izbore, podnela Gradskoj izbornoj komisiji dokumentaciju, sa do sada u praksi nezabeleženim brojem potpisa podrške svojih sugrađana, doneto je REŠENJE O ODBIJANJU. To je prva u istoriji lokalnih izbora odbijena lista i to iz sramotnih razloga.

Šok izborne komisije izazvao je uvid u broj lica koja podržavaju našu listu, kao i otvorena čestitka predsednika komisije za uredno složenu i besprekornu dokumentaciju. Šok je brzo prošao, a onda je krenula režija lokalnog SPS-a i PVRER-a, čiji su članovi beskonačno izmišljali razloge na koje smo mi po hitnom postupku odgovarali argumentima i dokumentacijom. To je trajalo sve do danas 12.03.2016. oko 18h, kada sam odbio da učestvujem u daljem maltretiranju.

Pozivajući se na uputstva, a ne na zakon, Komisija je pogazila elementarna pravna načela poznata studentima početnih godina fakulteta, a u jednoj od dve primedbe navela čak i nepostojeće uputstvo.

Do tog momenta vrlo ljubazni članovi komisije imenovani od lokalne Socijalističke partije, koje lično poznajem kao komšije, a drugog kao čoveka koji se vrlo često obraća mojoj porodici za pomoć, počeli su da spuštaju pogled i izbegavaju razgovor. Na moje pitanje postavljeno telefonom Ljubisavu Šljiviću, on mi je tvrdio da nikakve instrukcije po tom pitanju nije dao komisiji osim da rade po zakonu.

Gospodine Šljiviću, nakon razgovora sa članom Republičke izborne komisije koji je dobio skenirano sramni pamflet o kome pišemo sugerisano nam je da je ovo sasvim zrelo za podnošenje krivične prijave.

Mi ćemo u datom roku, od 24 sata, podneti žalbu Upravnom sudu, a verovatno i krivične prijave. Ovaj događaj nas ni najmanje nije demoralisao, već po onom starom „sve što me ne ubije čini me jačim“, naša revoltirana grupacija je protesnom vožnjom oko zgrade Gradske skupštine, sa uključenim sirenama, uz moramo reći veoma korektan odnos Saobraćajne policije Vršac, pokazala spremnost da prikupi još tri puta više potpisa revoltiranih i ojađenih građana Vršca i izbore učini izvesnim, pre izbora, kaže Matić u saopštenju.

Rešenje Gradske izborne komisije o odbijanju liste GG Za bolji Vršac pogledajte u galeriji ispod videa

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE

Komentari  

+4 #1 vlajko 13-03-2016 08:42
ovekivano od socijalista i regije
Odgovori
-3 #2 dobro i... 13-03-2016 08:44
...sta su ti trivijalni razlozi? Zbog toga sam i ušao da pročitam ovu vest ali sem kukanja ništa se ne navodi
Odgovori
0 #3 hm 13-03-2016 10:03
Citat dobro i...:
...sta su ti trivijalni razlozi? Zbog toga sam i ušao da pročitam ovu vest ali sem kukanja ništa se ne navodi

Citat dobro i...:
...sta su ti trivijalni razlozi? Zbog toga sam i ušao da pročitam ovu vest ali sem kukanja ništa se ne navodi

Pa pogledajte snimak, na njemu se sve moze cuti!
Odgovori
+3 #4 šta I? 13-03-2016 10:06
E pošto si pročitao sada pogledaj i video pažljivo pa češ saznati koji je taj trivijalan razlog ;-)
Odgovori
+5 #5 Brza kanta 13-03-2016 10:47
Dosta je bilo monopola u Vršcu od strane Velikog Ljubisava i njegovog drugara Zarkule. Građani Vršca na narednim izborima treba da ih pošalju u istoriju.
Odgovori
+5 #6 Drnda 13-03-2016 11:30
Navikli ljudi da lazu i kradu, navika je cudo. Sljivic i Pokret najvece zlo ovog grada.
Odgovori
+4 #7 Sinisa 13-03-2016 19:55
Ali zato kad dodju napredne budale sa 8 razreda i odmorom ima Vrsac da procveta. Idemo oooruk...
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00