nedelja, 3. april 2016.  12:41h
Pročitano 2570 puta

SNS traži ostavku Ljubisava Šljivića

Vršački naprednjaci zatražili su danas ostavku direktora JKP "Drugi oktobar" Ljubisava Šljivića, na koferenciji za medije održanoj upravo ispred kapija ovog javno-komunalnog preduzeća.

Srpska napredna stranka zatražila je na današnjoj konferenciji za novinare da Ljubisav Šljivić direktor JKP "Drugi oktobar", koji se na čelu ovog preduzeća nalazi 23 godine, zbog neodgovorne poslovne politike koja je dovela do toga da stanovnici Vršca godinama piju neispravnu vodu iz gradskog vodovoda a on ništa nije preduzeo da se ovaj problem reši, uprkos preporukama raznih Instituta za javno zdravlje o neophodnosti izgradnje fabrike za prečišćavanje vode, podnese ostavku

Početak konferencije ispred zgrade  preduzeća „Drugi oktobar“, obeležio je incident kada je radnik obezbeđenja ovog preduzeća po nalogu Ljubisava Šljivića pokušao da spreči održavanje iste

Grad Vršac, decenijama unazad, ima  neispravnu vodu  za piće. I sam direktor JKP „Drugi Oktobar“ je rekao  da  „voda, od prvog izbušenog bunara pre 54 godine do danas, sadrži određene hemijske elemente više od dozvoljenih količina. I poslednje laboratorijske analize Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ potvrdile su da je voda za piće neispravna, odnosno da sadrži povećanu koncentraciju amonijaka, deset puta veću od dozvoljene, mangana kao i mikrobiološku neispravnost i to u jednoj školi, istakla je Nataša Ćirić član gradskog odbora SNS Vršac. 

Ona je takođe navela da je Batut naveo da je neophodno uvođenje adekvatne, promene postojeće tehnologije kako bi se povećani parametri u vodi za piće doveli u okvire normale a da su na neophodnost izgradnje fabrike za prečišćavanje vode za piće ukazivali  i drugi Instituti gotovo nakon svake analize.

Prema njenim rečima unazad deset i više godina analize uzoraka vode pokazuju da Vrščani piju neispravnu vodu sa povećanom koncentracijom amonijaka, što dugoročno prema tvrdnjama stručnjaka može da dovede do ozbiljnih zdravstvenih problema. 

Umesto da, čim su se stekli uslovi za izgradnju fabrike  vode na izvorištu u Pavlišu otpočne sa  prečišćavanjm pijaće vode, JKP „Drugi Oktobar“ ulaže u fabriku vode „Moja voda“ u Mesiću. Svi znamo da je „2. Oktobar“ mogao i morao da izgradi fabriku za prečišćavanje pijaće vode. To zna i direktor JKP „Drugi Oktobar“ Ljubisav Šljivić! Da li je dobit važnija od zdravlja građana, zapitala se funkcionerka SNS

sns ispred jkp2

Ona je postavila pitanje sa kakvim ekonomskim opravdanjem i iz kojih izvora finansiranja, je preduzeće „Drugi oktobar“ investiralo u izgradnju Konačište "Mramor" u turističkom centru Brzeće na Kopaoniku, fabriku za proizvodnju briketa i peleta, rekonstrukciju objekta restorana „Stari mlin“. Zbog čega je iznos od 720 miliona dinara JKP "Drugi oktobar" godinama knjigovodstveno vodio kao neraspoređenu dobit, a istovremeno koristio sredstva samodoprinosa za izgradnju sopstvene infrastrukture, čiju je upotrebu i održavanje građanima naplaćivao?

Pod plaštom društveno-odgovornog poslovanja i brige o zaposlenima, direktor JKP "Drugi oktobar" Ljubisav Šljivić četvrt veka rukovodi komunalnim preduzećem, nanoseći štetu građanima Vršca a sve u korist ličnog profita i interesa. Zbog takve poslovne politike koja je suprotna interesima i potrebama građana Vrša zahtevamo ostavku Ljubisava Šljivića, istakla je članica gradskog odbora SNS Vršac i izrazila sumnju da sam Šljivić pije vodu iz gradskog vodovoda.

 

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(28 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00