petak, 15. april 2016.  00:34h
Pročitano 1286 puta

Vršačka "Tesla" dobila nove košarkaške table

Gradonačelnik grada Vršca Čedomir Živković, pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Đorđević i član Gradskog veća Miloš Vasić, obišli su danas ŠC „Nikola Tesla“ i tom prilikom uručili koševe koji su donacija Ministarstva omladine i sporta.

Koristim priliku da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta na nesebičnoj podršci Vršcu u ovoj oblasti. Ovog puta je u pitanju donacija koševa ŠC „Nikola Tesla“. Koševi u ovoj školi su ruinirani i deca nisu imala mogućnosti da u sklopu fizičkih aktivnosti igraju košarku. Sada će im to biti omogućeno, a u narednom periodu u planu je i da se postojeći tereni presvuku tartanom kako bi se poboljšali uslovi za adekvatno održavanje nastave fizičkog vaspitanja- rekao je Živković.

Direktor škole Željko Ivković naglasio je da je u poslednje dve godine dosta urađeno za ovu školu u kojoj nastavu pohađa oko 700 đaka. Vasić je naveo samo neke od dosadašnjih projekata koji su realizovani u ovoj školi kao što je zamena drvenih prozora aluminijumskom stolarijom sa nisko emisionim staklom, urađeno je centralno grejanje, spoljna izolacija zgrade, završena je prva faza rekonstrukcije krova i planira se početak naredne faze.

Ministar Vanja Udovičić je nekoliko puta do sada obišao Vršac i ovim putem želim da mu se zahvalim na pomoći kada je u pitanju razvoj sportske infrastrukture u našem gradu. Sportske terene u okviru ŠC“ Nikola Tesla“, pored redovnih đaka koji nastavu pohađaju u ovoj školi, koriste i druga deca u posle podnevnih časovima, tako da smo sada obezbedili uslove da se teren privede nameni, a nakon planiranog postavljanja tartana na terene steći će se svi uslovi za neometano bavljenje sportskim aktivnostima - izjavio je Đorđević.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00